Engawa House | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2020
  3. The Plan 125 [10-2020]
  4. Engawa House

Engawa House

Hung between Rock and Sky

Santiago Valdivieso | Stefano Rolla

America meridionale | Zapallar

Designed and built by Stefano Rolla and Santiago Valdivieso on the Chilean promontory of Punta Pite along the rocky Pacific coast, Engawa House fits into its setting and is accessible thanks to the landscaping project by Teresa Moller. Occupying the last available plot on this exclusive coastal condominium, this summer residence of an important Chilean lawyer combines the client’s requests with an architecture of striking rigueur.

The initial request to build a platform on which to rest a prefabricated structure turned into a brief to design a full-fledged residence in the form of a parallelepiped volume that would reach out over the impervious rocky coastline as it fell away to the sea.

The initial idea of a prefabricated structure became a reiterated modular structure whose sartorial design meets the demands of both location and occupants. The versatile,...

Print
15.00 €
Digital
4.49 €

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054