Visitor Reception Building | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2015
  3. The Plan 082 [05-2015]
  4. Visitor Reception Building

Visitor Reception Building

Weiss-Manfredi

Located at the edge of the campus, the Visitor Center clearly signposts the entrance to the complex. Mediating between the public and private dimension, this welcoming facility is a pleasing mix of open and more secluded spaces, architecture and landscaping.

The pavilion’s structural glass envelope is protected by an asymmetrical butterfly roof whose soffit has a series of regular folds that echo the building’s steel frame.

The building is certified LEED Gold. Its curtain wall in insulated low-emissivity glazing combines with the large roof overhang to maximise natural daylighting, ensure shading from direct sunlight and offer occupants wide views over the campus. Sections of the east and west façades are below grade in order to take advantage of natural insulation and so reduce energy consumption. These passive energy strategies are backed up...

Proceed with your preferred purchase option to continue reading

Digital

4.49 €

Print

15.00 €

Subscription

From 35.00 €
Subscribe to our newsletter:
I hereby declare that I have read the Privacy Policy and consent to the processing of my personal data.
Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Don't miss the opportunity to join interesting education courses
Get a sneak peek of THE PLAN magazine and webzine contents

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054