Building 335 / Office Building | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2015
  3. The Plan 082 [05-2015]
  4. Building 335 / Office Building

Building 335 / Office Building

Weiss-Manfredi

Weiss/Manfredi’s office building contributes to the overall corporate project for an architectural landscape conducive to widening the possibilities for formal and informal human exchange and so reinforce employee collaboration and promote creativity and innovation.

Inside the building, an ascending spiral route departing from the entrance creates a sequence of “public” spaces all the way up to the top of the building. Conducive to socialization, these microenvironments - signposted by their timber finishing and low-iron glass - connect the restaurant on the first floor with the four levels above and are arranged at regular intervals between the work areas proper.

The column-free interiors have been achieved by hanging the floors from cantilevered beams that project 9 m from the two central cores. Around these central cores are arranged glass partitioned spaces and conference rooms, places that allow a degree of privacy while remaining part of the surrounding environment and benefiting from natural daylighting. The customisable, modular workstations are all placed within 9 m of the outer glass façade. This latter has wavy bands of aluminium and fritted and screen printed glass that reflects back the surrounding landscape, taking on its colours to blend with it, chameleon...

Proceed with your preferred purchase option to continue reading

Digital

4.49 €

Print

15.00 €

Subscription

From 35.00 €
Keep up with the latest trends in the architecture and design world

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054