Teaching Centre | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2014
  3. The Plan 074 [05-2014]
  4. Teaching Centre

Teaching Centre

BOA Office | BUSarchitektur

Europa | Vienna

The Teaching Center is made up of two rectilinear blocks that sit on either side of an open terrace. Covered in a skin of rusted Cor-Ten steel, the buildings present not only a weighty solid, as against the dynamic curves of the Learning Center, but sharply defined angles. The material, too, bespeaks solidity and mass. However there is a great sense of lightness here also. Some of the steel cladding is not solid, but is actually light-filtering mesh, used for window shutters.
Inside the contrast between the weighty exterior and the abundance of natural light is striking. Numerous skylights and atrium spaces draw in light from many sources and angles. Bands of windows run around the perimeter on the ground floor, making for a large, bright open-plan space punctuated by freestanding columns and open stairs. Within this space, the auditorium sits as a separate volume. Clad in...

Print
Paper Version Sold Out
Digital
4.49 €

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054