Tohyama Kindergarten | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2014
  3. The Plan 074 [05-2014]
  4. Tohyama Kindergarten

Tohyama Kindergarten

Takahashi Ippei Office

The prefecture of Miyagi in Japan was one of the areas hardest hit by the 2011 earthquake and tsunami. So Ippei Takahashi’s project for the Shichigahama Tohyama nursery school carries a much greater significance than simply building a new public service facility.
It is buoyed by a deep desire to help rebuild the area with a structure that signifies unity and hope.
The programme had to meet two orders of requirements. On the one hand, it had to be an expression of community and universality. On the other, it had to meet the many specific requests made by citizens during a keen participative procedure. The extremely spare, essential design has incorporated both requirements. The symmetry of the square inner courtyard gives physical form to the need felt by the community for an anchoring core. The irregular fragmented external perimeter voices the many different requests...

Print
Paper Version Sold Out
Digital
4.49 €

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054