Officina Vidre Negre | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2012
  3. The Plan 056 [03-2012]
  4. Officina Vidre Negre

Officina Vidre Negre

Duilio Damilano

Vidre Negre’s office building is set amidst an uninspiring cluster of prefab factories and warehouses in the outlying industrial area of Cuneo, northeast Italy. Built with the aim of covering as much space as possible at lowest cost, these sheds would seriously detract from any attempt to construct something more original and aesthetically pleasing - probably making it look out of place, awkward and pretentious. Which would have been quite the contrary of what architect Duilio Damilano and his Client/builder had in mind. Hence the idea of landscaping the surrounding area to create a quality setting and isolate the new construction from its wider context. So it stands in a large park with an artificial lake, protected on all sides by a black perimeter wall. As the Client also owned some of the adjacent plots, he was able to have a say in what was built close by. One of these new...

Proceed with your preferred purchase option to continue reading

Digital

4.49 €

Print

15.00 €

Subscription

From 35.00 €
Keep up with the latest trends in the architecture and design world

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054