Villa Arjalas | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2008
  3. The Plan 028 [09-2008]
  4. Villa Arjalas

Villa Arjalas

Patriarche & Co Architectes + Ingénieurs

The hillside town of Villeneuve-lès-Avignon enjoys splendid views across the Rhone valley towards the historic city of Avignon. Extensive terraced vineyards line the slopes, testifying to man’s presence down the centuries. So when architect Jean-Loup Patriarche was commissioned to build a private residence in this setting, blending with and not disrupting the landscape was a major concern.
The villa sits easily on the terraced slopes. The steel structural frame, onto which the other components have been fitted, required minimum foundations and disturbance to the surrounding area. The building itself is a parallelepiped, whose compact rectangular ground plan broadens out to a larger upper floor where the ample day zone continues onto large terraces and balconies running around the façade to form a distinctive architectural feature.
Crowning the building is a transparent metal...

Proceed with your preferred purchase option to continue reading

Digital

4.49 €

Print

15.00 €

Subscription

From 35.00 €
Subscribe to our newsletter:
I hereby declare that I have read the Privacy Policy and consent to the processing of my personal data.
Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Don't miss the opportunity to join interesting education courses
Get a sneak peek of THE PLAN magazine and webzine contents
Tag
#Villeneuve-les-Avignon  #France  #Glazed Façade  #Steel Structure  #Concrete Structure  #Brick Cladding  #Brick roofing  #Brick  #Steel  #Reinforced concrete  #Residence  #Europe  #2008  #Patriarche & Co Architectes + Ingénieurs  #Focus  #The Plan 028 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054