Twoface | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2008
  3. The Plan 025 [04-2008]
  4. Twoface

Twoface

NIO Architecten

The project by Nio Architecten is part of a residential neighbourhood of low-rise buildings running along the Hoge Vaart canal in Tussen de Vaarten, Almere, near Amsterdam.
Two distinct groups of buildings are here deliberately contrasted. The first, a sinuous row of five 3-storey blocks, follows the Hoge Vaart canal for its entire length of 400 metres. Each block overlooks a reflective pool of water separating it from the road and canal. The five blocks contain 119 innovative style apartments.
The second group comprises eight housing rows, of either two or three storeys, set at right angles to the first group. While smaller than the long buildings along the canal, the second group is also landmarked by a small watercourse running through its midst. The 79 residential buildings of this second group are more traditional in style and layout.
The group of five blocks...

Proceed with your preferred purchase option to continue reading

Digital

4.49 €

Print

15.00 €

Subscription

From 35.00 €
Subscribe to our newsletter:
I hereby declare that I have read the Privacy Policy and consent to the processing of my personal data.
Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Don't miss the opportunity to join interesting education courses
Get a sneak peek of THE PLAN magazine and webzine contents
Tag
#Hans Pattist  #Almere  #The Netherlands  #Concrete Structure  #Sun Shading  #Glass Cladding  #Glass  #Wood  #Brick  #Reinforced concrete  #Residential complex  #Europe  #2008  #NIO Architecten  #Architecture  #The Plan 025 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054