Levene House | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2008
  3. The Plan 024 [03-2008]
  4. Levene House

Levene House

No.Mad Arquitectos Eduardo Arroyo

Europa | Madrid

In designing this home, we asked ourselves whether we were capable of building something that really respected its natural surroundings and did not just pay politically correct lip service to issues like sustainability, alternative energy and ecology. Perhaps ultimately it was a question of making the most of the qualities of the given natural environment, maintaining the utmost respect for what nature offered, and impacting this as little as possible. We thought a good way to start might be to adapt the volumetric line of the building to the existing forest, leaving the trees to choose the way they should be experienced.
As the starting point for this process, we identified the clusters of trees that work together in the forest and then dared call everything outside that “anti-forest”, or a construction-susceptible void that required no removal of trees. We generated a flat...

Print
15.00 €
Digital
4.49 €

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054