Villa Vriezenveen | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2007
  3. The Plan 021 [08-2007]
  4. Villa Vriezenveen

Villa Vriezenveen

Zecc Architecten

This ZECC Architecten project typifies the change that is coming over the Dutch landscape as its former farmhouses give place to new abstract architecture. The essence of Villa Vriezenveen is that it picks up, yet consciously modifies, the lines of the landscape through a formal language of its own. The level plain stretching away between Vriezenveen and Almelo forms the backdrop all around this house/sculpture designed by the young architect Marnix van der Meer. Like its background, the lines of this single-family dwelling are unembellished. Dark zinc cladding runs in long horizontal strips, pleated and puckered at the joins. The outside walls interact harmoniously with the surrounding countryside, contrasting with the orange roofs of the neighbouring farms that line the Weitemansweg road. The rooms all have one large window aperture giving onto their own point of the compass. Jinking...

Proceed with your preferred purchase option to continue reading

Digital

4.49 €

Print

15.00 €

Subscription

From 35.00 €
Subscribe to our newsletter:
I hereby declare that I have read the Privacy Policy and consent to the processing of my personal data.
Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Don't miss the opportunity to join interesting education courses
Get a sneak peek of THE PLAN magazine and webzine contents
Tag
#Twente  #The Netherlands  #Wood Structure  #Steel Structure  #Zinc Cladding  #Glazed Façade  #Glass  #Wood  #Steel  #Zinc  #Residence  #Europe  #2007  #Zecc Architecten  #Architecture  #The Plan 021 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054