Summer House | The Plan
  1. Home
  2. Magazine 2002
  3. The Plan 002
  4. Summer House

Summer House

Enrique Browne Arquitectos Asociados

The house is located on a long, narrow, fairly steep plot running north-south, with a highway passing along its upper perimeter and a street bordering its southern extremity. The upper storeys provide splendid views of the beach and bay. The terrain presented two problems: firstly, its southward projection means it receives very little sunlight and secondly, regulations oblige a maximum elevation of 7.5 m from the ground. Hence our decision to locate the house on the highest point, as close to the highway as possible, and create a series of distinct volumes following the natural gradient so as to exploit the 7.5 m regulation to the full, thus maximizing natural light and views.
The highway-facing facade comprises translucent thermal glazing that glows at night like a long horizontal lamp. The building itself literally “bursts out” over the slope. Depending on your angle of view,...

Proceed with your preferred purchase option to continue reading

Digital

4.49 €

Print

Sold out

Subscription

From 35.00 €
Subscribe to our newsletter:
I hereby declare that I have read the Privacy Policy and consent to the processing of my personal data.
Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Don't miss the opportunity to join interesting education courses
Get a sneak peek of THE PLAN magazine and webzine contents
Tag
#Zapallar  #Chile  #Concrete Structure  #Copper Cladding  #Glazed Façade  #Copper  #Stone  #Glass  #Residence  #South America  #2003  #Enrique Browne Arquitectos Asociados  #Architecture  #The Plan 002 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054