Vancouver flat by Peter Wilds Design
  1. Home
  2. Design
  3. An Urban Retreat on the 35th Floor of a Skyscraper in Vancouver

An Urban Retreat on the 35th Floor of a Skyscraper in Vancouver

Modern and functional design for an apartment inside a modern glass and concrete tower

Peter Wilds Design

Vancouver flat by Peter Wilds Design
By Editorial Staff -

In the heart of Vancouver, at the 35th floor of a glass and concrete tower, takes form a project that blends modern design and functionality. The apartment, home to a young family consisting of an entrepreneurial couple with a child, is signed by interior designer Peter Wilds. His bold vision and ability to blend different styles and eras have transformed this space into a luminous and welcoming urban retreat, offering panoramic views of the city.

Vancouver Flat © Janis Nicolay, courtesy of Peter Wilds Design

 

Natural light and unexpected elements combination

Natural light plays a central role in this project, guiding the choice of timeless materials and colours. Peter Wilds creates unexpected combinations of elements, yet harmonious and reassuring.

The Austrian matte oak floors establish a warm and tactile foundation, in contrast with the dynamic terrazzo and organic patterned tile that decorate the bathrooms. The result is a serene harmony of white and cool grey tones, providing an ideal backdrop for the playful punches of black within the kitchen plumbing details and the sculptural lighting suspended above the circular oak dining table.

In the living area, a soft sofa is accompanied with a custom diamond-tufted ottoman, an antique pink occasional chair, and two sculpturally shaped coffee tables.

Vancouver Flat © Janis Nicolay, courtesy of Peter Wilds Design

 

Style and Functionality

Embracing the challenge of integrating a considerable amount of storage without compromising the open space concept, the designer has developed effective solutions to keep the house tidy and spacious. Among the storage elements present in the apartment, there is a custom designed 4-meter-long cabinet in the dining area and a floor to ceiling shoe cabinet in a corner of the hallway. Furthermore, in the principal bedroom, an ensuite closet is discreetly positioned behind the classic and elegant diamond-tufted headboard.

Also in the kitchen, expanded through the removal of a seldom-used veranda, the furniture selection is driven by the project's theme: ensuring functionality without compromising style.

 

>>> Discover also the residence deisgned by Space9 Design Studio in Richmond

Credits

Location: Vancouver, Canada
Completion: 2023
Client: Private
Interior Design: Peter Wilds Design
Main Contractor: Matt Glavind - Leftcoast Homes

Photography by Janis Nicolay, courtesy of Peter Wilds Design

Keep up with the latest trends in the architecture and design world

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054