a9a rchitects - Pulo Market, where the indoor and outdoor boundaries gradually dissolve
  1. Home
  2. Award 2023
  3. Retail
  4. Pulo Market, where the indoor and outdoor boundaries gradually dissolve

Pulo Market, where the indoor and outdoor boundaries gradually dissolve

a9a rchitects

Retail  /  Completed
a9a rchitects

With the current development of urban society, the concept of "community" is being mentioned more and more frequently, and has become a new place for new urbanites to reside and create memories. In the face of the upgrading of urban development, we have designed the PULO Market, which integrates a variety of living functions to promote community interaction and interaction. The construction phase is busy and orderly. All the forces gathered to enter the wooden beams and steel columns built here, together witnessing the maturity and integrity of the PULO Market, the ideal life has a touchable form.

In the modern city where neighborhood interaction is increasingly neglected, the warmth of the neighborhood is especially precious, as the community atmosphere dispels the coldness of winter and recovers the warmth and beauty from childhood memories in everyone's heart.

PULO Market grows from this neighborhood, with three relatively independent blocks forming a pleasant scale of the inner street.

The cut line of the segmented block becomes the main circulation connecting the people on both sides of the residential area and the park, as well as an important traffic path connecting various functional blocks.

The creation of a warm, dynamic community atmosphere was considered from the time of material selection. Spruce wood was chosen as the main material, instead of hard and cold materials. The black steel pillars interspersed throughout bring a cooler tone to the building as a whole.

Spruce solid wood and steel structure connects modern wood structure, with lightweight structure characteristics, providing infinite possibilities for the construction of multiple spaces. The interior roof is made of purlins and rafters, which are located in the same plane, and the exposed wooden frame reflects the structural beauty.

The PULO Market is built with a large amount of reusable wood, which is environmentally friendly and more simple and modular in design to facilitate quick completion.

Through thinking about the space prototype of the "box", we provide a set of modular and variable schemes for the future format planning, which are extended according to the business needs of different formats on the premise of meeting the overall architectural style. When we put these Spaces into the market, the square is transformed into a block.
The roof with natural elements dialogues with the park, and the corridor provides a convenient access to the second floor of different buildings while strengthening the connectivity and commercial atmosphere. The open terrace provides a panoramic view to the park, and offers a glimpse of a better life.
The sloping and flat roofs, partial two-story buildings and accessible terraces create the undulating contours of the PULO Market. The result is a rich dynamic line that facilitates the intersection of users' views.
The inner and outer streets are differentiated by different ground materials, and the two inner and outer street junctions are deliberately compressed, while the trees at the main indoor entrance are spaced apart to complete the entrance atmosphere.
In the basic environment with limited land use and intertwined lines, it is difficult to form a forest of greenery, so concessions and borrowed scenery become the most important design techniques, leaving the store display screen and comfortable activity areas to highlight the architecture and let the indoor and outdoor boundaries gradually dissolve.

PULO MARKET is a quality community-based commercial complex that integrates vegetable market, lifestyle aesthetics retail, fashion and catering services. It is intended to create an ideal living community, and an open, convenient, shared public space that promotes the interaction in the neighborhood.

Credits

 Zhengzhou, Henan province
 China
 THE IDEAL LAND
 commercial
 10/2022
 4200 mq
  10,656,559.00 €
 Jio Li
 Ariel Shen, Ling Wang, Kun Li, Yongjie Bian, MingminYu, Chito Wang, One Chen, Xinrui Wang
 Arch-Exist Photography, THE IDEAL LAND, TOPIA

Curriculum

a9a rchitects is a young and talented collective of architects, designers and most importantly thinkers. a9a is interested in all topics directly or indirectly related to architecture, and works on projects and research of any scale in the fields of architecture.
We have received wide spread attention and recognition at home and abroad, and won the 2020 Dezeen Awards, the 2020 WAF, 2020 AD 100, 2020Architecture MasterPrize, International Design Media Award, BLT Built Design Award2021 and other major architectural awards at home and abroad, and have been reported by many domestic and foreign media.

https://www.e-architect.com/ch...

Tag

#Winner #China  #Steel  #Concrete  #Glass  #Commercial - Retail  #Steel Structure  #Wood Structure  #Aluminium roofing  #Steel flooring  #Zhengzhou, Henan Province  #a9a rchitects 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054