line+ studio - Jinjia Hill Resorts, a high-quality holiday experience on Jinjia Mountain
  1. Home
  2. Award 2023
  3. Hospitality
  4. Jinjia Hill Resorts, a high-quality holiday experience on Jinjia Mountain

Jinjia Hill Resorts, a high-quality holiday experience on Jinjia Mountain

line+ studio

Hospitality  /  Future
line+ studio

The resort, which has 70 rooms, is located on Jinjia Mountain in Tonglu County, with a building area of 9,309 square meters and a land area of 6,471 square meters. It is targeted as a luxury resort hotel. The design begins with the natural forest environment, and the simple design concept is to maintain the mountain slope while stitching and restoring the damaged natural mountain with new structures and landscapes. The site offers a wide field of vision, a height difference of 20 meters, and is located on a terraced hill facing west. As a result, the design adopts a layered shape that causes the volume to seemingly be integrated into the surrounding environment.

Taking advantage of the site's height differences, the functions of the guest rooms, lobby, café, restaurant, pool, and multi-function hall are set up in the building in the form of setbacks, thereby not only visually reducing their artificial volume but also forming additional scenic interfaces toward the forest. The architectural volume is staggered based on the sight line analysis to ensure that every guest room has a nice view of the countryside and may interact with nature. Furthermore, via the creative planning of circulation paths, it blends the delight of hiking and mountain vistas into the spatial experience of the building. Passengers may immerse themselves in a natural setting rich in narrative logic by strolling around and taking in the changing landscape.

The materials used reflect the wildness of the landscape as well as the elegance of the hotel. The localized building materials, the wild building shape, and the simple interior space achieve a balance between the building's localization and the space's diverse experience, offering a pure and pleasant setting for nature's healing. The design employs the feature of wildness and luxury to provide passengers with a one-of-a-kind and spectacular alpine travel experience. Wild is expressed in the natural mountain landscape and building shape, and the luxury in the rich and comfortable physical space to appreciate the spiritual baptism's ideal mix of art and nature. The layered shape and openness to the natural environment make concrete the ideal material over rough materials, and the texture formed by the wooden formwork gives the concrete a character similar to that of natural stone. The design reveals the rich experiences of the sojourners and introduces a new form of mountain travel. The hotel is built into the hillside in accordance with the topography. The structure itself serves as a mediator for bringing people and the environment together. It derives its vitality from nature and eventually becomes a part of it, with a humble and gentle temperament.

Landscape serves as both a spatial organization reference and an organic component of the interior space. The original rough stone from the site was recovered and used for the outside brickwork, while also acknowledging the natural surroundings and environmental benefits of sourcing locally. Visitors may not only have a high-quality holiday experience here, but also meet the traditions, because the design preserves the character of the location.

Credits

 Hangzhou
 China
 Confidential
 12/2023
 9309 mq
 Confidential
 line+ studio
 Zhu Peidong (Chief Architect / Design Principal)

Curriculum

Founded by Meng Fanhao and Zhu Peidong, line+ studio is a diversified emerging design firm with international reputation. Currently, it has offices in Hangzhou and Shanghai. "line" is the boundary, based on architectural design, and "+" aims to break through the clear boundaries of traditional industries, take "space empowerment" as the core strategy of research and creation, and respond to the existing problems of urban and rural areas in the current era, so as to realize the value iteration and release of architecture in social, economic, cultural and other fields.

Tag

#Finalist #China  #Concrete  #Hotels  #Hangzhou  #Hospitality  #line+ studio 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054
ITC Avant Garde GothicĀ® is a trademark of Monotype ITC Inc. registered in the U.S. Patent and Trademark Office and which may be registered in certain other jurisdictions.