line+ studio - Hangzhou International School, defining future education scenarios
  1. Home
  2. Award 2023
  3. Education
  4. Hangzhou International School, defining future education scenarios

Hangzhou International School, defining future education scenarios

line+ studio

Education  /  Completed
line+ studio

Hangzhou International School redefines the meaning of education and creates a new teaching scenario characterized by intensive land use and high-efficiency space, with shared and communicative space as the main feature, as well as realizing the rearrangement of teaching resources and reshaping of the educational environment. Although the "flexible classroom" teaching style allows pupils greater freedom, it might result in lengthy class changes. As a result, it is critical for the design to address efficiency to increase student connection and involvement in extracurricular activities while also pushing the development of activity areas during their school time. The central radiation configuration layout, which is built on sharing, equality, efficiency, and experience, organizes and defines the whole campus.

The project site sits on the shores of Baima Lake in Binjiang District, across the river from the main part of Hangzhou. Although Binjiang District is known for hosting the headquarters and industrial parks of tech companies, Baima Lake remains untouched by urbanization, retaining its flattering natural features. Within the context of a nascent urban culture, design considerations for HIS stemmed more from general reflections on the internal organization of schools as a building type. The site is an irregular L-shape. In order to form the most intensive and compact layout, the design first determined the location of the playground to free up as much open space as possible and reasonable management path.

Due to restricted site space and the diversity of activities, an "Education Hub" is a new school typology that integrates teaching space elements in a non-linear, platform-based way to provide more effective, shared, and equitable learning experiences. And the design is to create a multicultural environment in which students and instructors of all ages from all nations may interact respectfully and build moral principles as if being an international community. The functional modules of the Hub complex accommodate two sets of functions: physical exercise and artistic performances, emphasizing the balanced development of physical and mental education. Here, students grow through interactions, cooperation, and competition with their peers, gaining confidence on the "stage" where they are the main characters. The Hub space programs a 25m*6 lane natatorium (1F), an elementary school gymnasium (2-3F), a middle school gymnasium (4-5F) in the east, and a restaurant (1F), a Black box theater (2-3F), and a grand theater (3-5F) in the west, which is connected with the staircase, as well as a social platform. The atrium stairs serve as the spatial guide and organizer of the Hub and are linked to the grand staircase in the lobby and the corridors inside the teaching clusters to create a continuous social platform that provides abundant opportunities for interaction among teachers and students with different cultural backgrounds.

The future education scenarios we envision should be a community where knowledge, information, and vitality are intertwined, and sharing, diversity, and complexity are embraced.

Credits

 Hangzhou
 China
 Confidential
 08/2022
 49083 mq
 Confidential
 line+ studio
 Zhu Peidong (Chief Architect / Design Principal), Sun Xiaoyu, Wu Haiwen, Huang Yunting, Du Mengying, Yang Xiaoyu(arhitect)

Curriculum

Founded by Meng Fanhao and Zhu Peidong, line+ studio is a diversified emerging design firm with international reputation. Currently, it has offices in Hangzhou and Shanghai. "line" is the boundary, based on architectural design, and "+" aims to break through the clear boundaries of traditional industries, take "space empowerment" as the core strategy of research and creation, and respond to the existing problems of urban and rural areas in the current era, so as to realize the value iteration and release of architecture in social, economic, cultural and other fields.

Tag

#Finalist #China  #Education  #Hangzhou  #Aluminum sheet  #line+ studio 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054