1. Home
  2. Award 2022
  3. Education
  4. Heka City, protecting the environment for the next generation

Heka City, protecting the environment for the next generation

Keng-Fu Lo

Education  /  Future
Keng-Fu Lo

The project is located in New Ciaotou. It is a mature residential area adjacent to the Kaohsiung Science and Technology Park. Education has not been made a priority in this area so a school was created using the advantages of the natural environment to improve preschool children's awareness and exploration of the natural ecology.Metabolic architecture, was officially created as a style on an international platform for the first time at the World Design Conference held in Tokyo, Japan in 1960.From Kenzo Tange, Kisho Kurokawa ,Arata Isozaki and others who attended the conference. This architecture employed biological metaphors and proliferation by cell differentiation. It is as if the buildings in the city and the area are simultaneously structured, organized, and flowed, forming a coherent whole from change. This is undoubtedly a thought-provoking architectural development logic for the architecture of children's education. The building consists of a 4 by 4 linear element made of layered systems of intersecting infrastructural cycles on different scales. This is an organizational scheme for communication in three dimensions. It reduces used space to a grid structure that would house the individual elements. It becomes a scheme that could grow and change. The main form, accommodates different elements with various metabolic life cycles. This helps realize the correspondence between the basic needs of the building, both real and virtual. We try to make the educational space and play space unfold at a higher level below the ground level, symbolizing that the growth of all things basically originates from the earth. While other activity spaces, such as teacher offices, conference rooms and art museum, are placed on the upper floors. The buildings can be freely extended upwards like plants, and the architectural space on the higher floors is only defined by glass because of the integration of the natural environment. With the free development of the 4 by 4-meter frame form. The tree species are planted to cross the virtual and real, between the frames. Trees grow in the frame, and the sunlight shines on the white frame to create light and shadow as if living in an environment close to nature. Outside the frame is glass, and the penetration of glass connects the external environment with people. Indoor spaces and balconies are placed at an angle, and it is expected that the completion of this experimental metabolic architectural space can bring a little reflection to our traditional society.The kindergarten has an ecological pool with rocks of different shapes and sizes next to the entrance. The rocks serve a symbiotic and aesthetic function. They provide a place to protect the fish against the sun and also allow the growth of algae which is an important source fish food. There are small fish in the pool which students can provide educational value to the students nearby. Migratory birds will also stop by to create a small biosphere as found in nature. Around the kindergarten We put in animal statues of giraffes to create an atmosphere that combines the environment and biology. Multifunctional room is for the students to show their parents what they have learned each semester. This room could also be used for other functions as it has plenty of space for potential learning events. Behind that is the kitchen area for food preparation. If there is an event, it can also be used as a facility to provide light food, creating interaction and connection within the community We are moving towards the virus being more endemic. In the post-pandemic era. We need to completely rethink our lifestyle and establish an independent space. When people enter the space, they first need to comply with typical pandemic prevention measures. Metropolitan Park area is 1,112,000 square meters. is adjacent to two detention basin and the kindergarten is adjacent to these two green spaces the total area of three is 46,000 square meters. The increase in population inevitably increases the amount of carbon emissions.This project enhances the environmental afforestation to create the cold island effect in order to fight against the sudden change in the environment.After the completion of the building, the natural slope will be covered with soil. That means after the construction, the water retention and greening of the original property will be maintained as much as possible, and the land will not be changed by the building, and the visual extension will still be the green environment. We look forward to protecting the environment for the next generation.

Credits

 Kaohsiung City
 08/2023
 2081
 9000000
 Keng-Fu Lo
 Keng-Fu Lo

Curriculum

In 1996, he established Chain10 with the purpose of combining cutting-edge design and research. The firm operates in every sector of design, with each project encompassing climate-focused and sustainable principles and design that integrate internal and external spaces to create harmonious settings. He believes it is important to build connections between people and the environment and strives for consistency in his designs, from architecture to the interiors. Mr. Lo’s degree in clinical psychology from Kaohsiung Medical School and his consciousness of climate change has helped guide his emphasis on the relationship between people, life, and space and allowed his designs to best suit the human experience while not interrupting the environment.
While having no formal training in architecture, he has managed to assemble an impressive array of projects that have won over 220 awards, including the World Architecture Festival Award and the IIDA Global Excellence Award.

https://www.chain10.com

Community Wish List Special Prize

Cast your vote

Register or Login
to vote

Tag
#Shortlisted #Reinforced concrete  #Education  #Mixed use  #Concrete roofing  #Keng-Fu Lo  #Kaohsiung City  #台灣 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054