CHEN CHIEN I/Chen Mu Kai/Lin Chiu/Lai Ya Yu/Chu Chieh Hsin/Chen Chao Han - The Small Universe: a rational and minimal environment
  1. Home
  2. Award 2021
  3. Interior
  4. The Small Universe: a rational and minimal environment

The Small Universe: a rational and minimal environment

CHEN CHIEN I/Chen Mu Kai/Lin Chiu/Lai Ya Yu/Chu Chieh Hsin/Chen Chao Han

Interior  /  Completed
CHEN CHIEN I/Chen Mu Kai/Lin Chiu/Lai Ya Yu/Chu Chieh Hsin/Chen Chao Han

In the Northern direction which light does not enter, stood a whole row of floor-to-ceiling, but all functions are based on the south-facing field that only receives light.
In terms of layout, guest rooms and bathrooms need to be reserved for the occasional visits of the parents. Therefore, it is not considered a completely solitary suite. The private area of the bedroom must also be considered for privacy.
Since the zoning cannot be fully opened and penetrated, furniture and cabinets have become the elements that define functional units. Deliberately not showing the image of simplicity, on the contrary, it is based on visual patience. The multiple materials are three-dimensional collages of space, extending narrow lines of movement and rich layers.

The thin and light micro-engraved glass does not require the same orientation to form a dizzying expansion effect. The refraction effect of the coated metal is to let a light form a multi-directional radiation beam. The bright light is no longer restricted, but a small and multi-unit space , Light is free and moving.

The metal frame of the open space is also an attempt to cut and expand the multi-directional angle of view, just like the makeup table frame and tripod, with slits of different sizes, penetrating and having the effect of a magnifier. A number of imaginary spaces are divided, and the floor-to-ceiling mirror on the opposite side is also a repeated operation of mirroring the imaginary space levels.

In order to resist abrasion on the entrance floor, the gray-scale flat marble is inlaid in the plaster floor. The sofa area in the living room is inlaid with solid wood planks to maintain a touch of warmth in the low-limit cold tone, so that the floor is not only one floor, but corresponds to the blocky ceiling. The division of the body and the rows of wooden trusses make the ceiling not only just a ceiling. It is two and three generations and goes on, it's the concept of Taoist universe generation.

The colors also make it layered. The low chroma is matched with each other. The orange leather headboard contrasts the plain white sheets that shocks the bedroom with high chroma. In addition to revealing the individual taste of the space user, it separates the cooking area from the entrance hall. The echoed deep-sea blue-green metal coated plate is also a three-dimensional distance between near and far, generating a concept of homogeneity in three levels.

The color ring frame of the room's dark and light color exhibits the distance to the light in the tunnel. The light in the distance forms the vitality of the small universe through the color rendering of the tunnel, thereby forming a small to large living field .

Credits

 Taichung City
 09/2020
  126
  1'000'000
 CHEN CHIEN I
 SOHO Interior Design CO. LTD
 Ethan Lee

Curriculum

2017 Italy A'Design Design Award, Hezuo Street Wang Mansion, won the silver award
2017 United States IDA International Design Cooperative Street King Mansion won the architectural masterpiece
2017 Sydney Design Awards Cooperative Street King Mansion won the International Architecture Gold Award

2020 Italy A’Design Design Award Sky Tree River Mansion won the grand prize
2020 U.S. MUSE Design Award’20 Sky Tree River Mansion won the gold award
2020 Korea K-DESIGN AWARD’20 Sky Tree River Mansion won the grand prize
2020 UK DEZEEN Awards Sky Tree River Mansion won Public vote winners

Community Wish List Special Prize

Cast your vote

The voting session is closed

Tag
#Finalist #Steel  #Zinc coated steel  #Wood Fiber  #Fabric  #Glass  #Wood Structure  #Granite  #Stainless steel  #Wood and metal structure  #Metal structure  #Taichung City  #Private house  #Taiwan (R.O.C.)  #CHEN CHIEN I/Chen Mu Kai/Lin Chiu/Lai Ya Yu/Chu Chieh Hsin/Chen Chao Han 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054