Wei Sun - Suzhou Sun Hung Kai Sales Center, taihu stone as the core element
  1. Home
  2. Award 2020
  3. Interior
  4. Suzhou Sun Hung Kai Sales Center, taihu stone as the core element

Suzhou Sun Hung Kai Sales Center, taihu stone as the core element

Wei Sun

Interior / Future
Wei Sun

Suzhou is a historical and cultural city in China, famous for its exquisite and elegant classical garden art. Suzhou is located in the Yangtze River delta geographical position, 80 kilometers away from Shanghai, with lots of water lane crisscrossed. The project is located near the Eslite Bookstore in Suzhou and the target audience are high-tech talents with good education and economic basis. These characteristics of the audience determined the design style of this project is positioned as fashionable, luxurious and full of technology feeling.

Since Suzhou is located by Taihu Lake, the designers adopted Taihu Stone as the core element, simplified its hollow element, and applied it to the segmentation method of indoor ground material. The lines of stacked stone elements in Suzhou gardens are simplified to serve as the reference for the streamline design of the walls, and the simple lines and geometric shapes can increase the sense of extension and rhythm of the space. Black and white tonal are widely used in the space, interspersed with golden features. The whole space is given priority to with brunet color, wood, marble and metal with highlights material creates the costly and fashionable style. The height of the space is relatively low and mirror material is used to stretch the space.

This project space is one part of the office building, there are show flats and office rooms on the rest floor area. The abbey of the reception area uses glass door, which combines with partition wall decorated with the dark glossy wood and metal strip and the sculpture with metal luster texture, increasing space transparency. The special-shaped metal reception desk and the sculpture beside it all refer to the shape of Taihu Stone, and the background wall of the reception desk adopts the gold wire rock slab. The chandelier mixes the stack-based model of Taihu Stone and the artistic feeling of modern metal. Brand area display three metal boards to introduce the client's brand, with wood veneer material as its partition and coffee brown wood grain stone as flooring material.

The top of the sand table area uses mirror material and artistic paint to increase the transparent and glossy feeling of space. The oval shape of sand table works in concert with the theme of Taihu Stone. The sand table is divided into three layers. The top layer is ultra-white glass, and the second layer is dark artificial stone, which is the same material as the bar table. The bottom layer is made of the same old bronze as the front desk. The negotiation area is located beside the glass curtain wall, from where you can see the whole land parcel, with a panoramic view of the planning layout and construction progress. The top is still decorated with mirror material for space extension. Streamline sculpt is used on ground adornment, sofa and sculpture. The floor uses brunet wood alternate with light color cloth art carpet. The bar area continues the metallic and streamlined style, with dark artificial stone and black metal counter and dark wood floor. The chandelier forms a special repeating circular shape which is simple but fashion. VIP room is used for the negotiation and communication with important clients and the design of this space continues the fashionable and luxurious decoration style. Floor-to-ceiling window faces the panorama of the land parcel. The background wall of the sofa and both sides of the TV is made of grey leather, and the TV background wall is made of black mirror with dark marble. The ground is covered with gray carpet, the revolving chandelier of metallic material etherealizes the space.

SWS has always pursued the idea of “emotional area” and promote environment protection idea and revitalize local cultural by using natural materials, new technologies and creativity. We hope that we could express the humanistic care through the design.

Credits

 Suzhou
 Sun Hung Kai
 08/2020
 416
  300'000
 Bin Wu
 Bin Wu, Jianguo Li, Wenxin Fan, Junni Hou, Zhenying Ye, Zhipeng Feng

Curriculum

Suzhou is an ancient city famous for its garden art. The project is located near the Eslite Bookstore in Suzhou and the target audience are high-tech talents with good education and economic basis. These characteristics of the audience determined the fashionable and luxurious style of this project. Since Suzhou is located by Taihu Lake, the designers adopted Taihu Stone as the core element, simplified its hollow element, and applied it to the segmentation method of indoor ground material. The lines of stacked stone elements in Suzhou gardens are simplified to serve as the reference for the streamline design of the walls, and the simple lines and geometric shapes can increase the sense of extension and rhythm of the space. Black and white tonal are widely used in the space, interspersed with golden features. Wood, marble and metal with highlights material creates the costly and fashionable style. The height of the space is relatively low and mirror material is used to stretch the space.

Community Wish List Special Prize

Cast your vote

The voting session is closed

Tag
#Finalist #China  #Commercial - Retail  #Suzhou  #Wei Sun 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054