NATURE TIME ARCHITECTS CO.,LTD - A model for "working + living" space: Zhenro Sky Mansion
  1. Home
  2. Award 2020
  3. Interior
  4. A model for "working + living" space: Zhenro Sky Mansion

A model for "working + living" space: Zhenro Sky Mansion

NATURE TIME ARCHITECTS CO.,LTD

Interior / Completed
NATURE TIME ARCHITECTS CO.,LTD

Shenzhen-based NTA Design created a model "working + living" space for an apartment development in Xi'an, China. Based on the approach of deconstruction, the designers broke the traditional spatial pattern, and created a modern space which perfectly integrates experiences and functionality.
Situated at Daming Palace Commercial Circle and adjacent to Daming Palace National Heritage Park, the project carries the memory of the city. It's located in an old quarter of Xi'an, surrounded by urban villages and resettlement housing. In the context of urban renewal, the old urban area is driving property development by culture and promoting functional upgrade through improving commercial facilities.
In view of the great development potential of this area, lots of brand residential developments, large-scale commercial facilities and star hotels have been settled there. Based on differentiated positioning, the project presents an innovative space. Targeted at young entrepreneurs and urbanites, it explores to create a novel living model which combines commercial logic and social value.
The space is laid out on the ground floor, which has some pre-existing columns. The design team created an unexpected large-scale feeling in the limited space. The overall space consists of a co-working area and a show flat, both for display purposes. The shared workspace is open, which accommodates book bar, conversation area, fitness and leisure area, creative artworks, movable work stations and independent office, to satisfy diverse working demands. The show flat is exquisite, featuring meticulous combination of details.
Metaphorical visual symbols are brought in, to echo local cultural context and carry the memory of the city. In the foyer, the bird-like art installations and the abstract artwork that outlines a "terra-cotta warrior" by ropes are modern and fun. Besides, the mirror surface and the metal light fixture complement each other, both integrating functionality with artistry. The spatial design well balances solidness and lightness, evokes the users' emotions and gives them an energetic feeling.
As a model "working + living" space in an apartment building, the project emphasizes low-cost construction, in line with sustainable urban development. Common and relatively cheap materials were selected for decoration. Low-cost colorful paint was utilized to enrich the interior surfaces, hence producing a relaxing atmosphere and aesthetic visual effects. After the space fulfills its display purpose, the book bar and the fitness area will be retained, to serve dwellers of the apartment building.

Credits

 Xi'an
 ZHENRO GROUP
 12/2019
 240
  3'500
 NATURE TIME ARCHITECTS CO.,LTD
 NATURE TIME ARCHITECTS CO.,LTD
 ZHENRO GROUP
 Qiuxin

Curriculum

Shenzhen-based NTA Design created a model "working + living" space for an apartment development in Xi'an, China. Based on the approach of deconstruction, the designers broke the traditional spatial pattern, and created a modern space which perfectly integrates experiences and functionality.

Community Wish List Special Prize

Cast your vote

The voting session is closed

Tag
#Shortlisted #China  #Residential complex  #NATURE TIME ARCHITECTS CO.,LTD 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054