raulino silva architect - Touguinhó III House - Vila do Conde
  1. Home
  2. Award 2018
  3. Kitchen Design Special Contest
  4. Touguinhó III House - Vila do Conde

Touguinhó III House - Vila do Conde

raulino silva architect

Kitchen Design Special Contest / Completed
raulino silva architect

On the site, that was being used as a planting field, we found the typical granite walls, a stone pit, some fruit trees and bushes. Those walls were recovered and the trees, the bushes and the stone pit were kept in their original place, in order to preserve the identity of the site.
The strong slope of the topography of about 5 meters between the street and the top of the site defined the planning of the house in two floors, nevertheless it was sought that both floors had direct connection with the outside garden.
In the lower floor, which occupies half of the implantation, we have a porch that allows car parking but can also be used for other activities, like children's parties. From this space, we have access to the laundry, to a toilet, a storage room, the technical area and to the atrium that allows access the upper floor through the stairs.
On the upper floor, we have three bedrooms faced south, one with dressing room and private bathroom, the other two have a shared bathroom. Both bathrooms have a private winter garden that allows its natural illumination and ventilation. In the posterior zone, oriented west, we have the office, the kitchen and the living room, which extend to the outside through the deck zone, connecting to the swimming pool area. In the East zone, we have the stairs and corridor with a book shelf as well as the toilet with an attached patio next to the living room.
About the house finishings, on the lower floor the walls and the flooring of the toilet and the laundry are covered with polished white marble panels. The outdoor black concrete flooring defines the house entrance and the shale gravel outlines the crawling vegetation areas.

On the site, that was being used as a planting field, we found the typical granite walls, a stone pit, some fruit trees and bushes. Those walls were recovered and the trees, the bushes and the stone pit were kept in their original place, in order to preserve the identity of the site.
The strong slope of the topography of about 5 meters between the street and the top of the site defined the planning of the house in two floors, nevertheless it was sought that both floors had direct connection with the outside garden.
In the lower floor, which occupies half of the implantation, we have a porch that allows car parking but can also be used for other activities, like children's parties. From this space, we have access to the laundry, to a toilet, a storage room, the technical area and to the atrium that allows access the upper floor through the stairs.
On the upper floor, we have three bedrooms faced south, one with dressing room and private bathroom, the other two have a shared bathroom. Both bathrooms have a private winter garden that allows its natural illumination and ventilation. In the posterior zone, oriented west, we have the office, the kitchen and the living room, which extend to the outside through the deck zone, connecting to the swimming pool area. In the East zone, we have the stairs and corridor with a book shelf as well as the toilet with an attached patio next to the living room.
About the house finishings, on the lower floor the walls and the flooring of the toilet and the laundry are covered with polished white marble panels. The outdoor black concrete flooring defines the house entrance and the shale gravel outlines the crawling vegetation areas.

Credits

 Vila do Conde
 Liliana Maria Gomes Carvalho
 01/2018
 340
 000
 Raulino Silva Architect
 Raulino Silva, Cátia Sampaio, Daniela Amorim, Ismael Santos, João Mendes, Jorge Dias, Giulia Pecorari e Marco Camilletti
 Raulino Silva Architect
 Raulino Silva Architect
 Raulino Silva Architect
 João Morgado

Curriculum

Raulino Silva lives and works in Vila do Conde, where he was born in 1981. Graduated architect by Escola Superior Artística do Porto in 2006. Since 2011, he has its own architecture office in a small village in Vila do Conde, where, with a team of architects, he develops essentially single-family housing projects and small equipment. Among other awards and nominations, he won the: 3rd Prize at the Baku International Architecture Award 2017, with the Touguinhó III House, Azerbaijan; Winner of the Iconic Awards 2017, with the Touguinhó III House, Germany; 1st Prize at the Baku International Architecture Award 2015, with the Cemetery Extension, Azerbaijan; Selected for the Enor 2014 Architecture Prize, with the Cemetery Extension, Spain; Nominated for the 2014 Building Awards, with the Cemetery Extension, Portugal; 3rd Prize at the Baku International Architectural Award 2013, with Event Equipment II, Azerbaijan; 2nd Prize at the Bergamo di Architettura Prize 2003, Italy.

http://raulinosilva.blogspot.pt/


© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054