Nursery in La Pañoleta
  1. Home
  2. Architettura
  3. Nursery in La Pañoleta

Nursery in La Pañoleta

abau antonio blanco arquitectura + urbanismo

Nursery in La Pañoleta
To attend the need of short time work execution, it was decided to adopt prefabricated large format building systems, precast concrete panels façade, plasterboard partitions, zinc roof, which together with the steel structure and composite floor slab, has reduced execution times enormously. As the most of developing areas in the city, the plot was lightly forgotten. An excess of lots is been generated, unable to plan a gradual growth, so there is a kind of criticism about that in the materialization of the exterior. There are two fundamental aspects that link the building with the public promotion that generates it: 1. the search for a low maintenance and energy consumption. Highly durable materials such as zinc, concrete and HPC, and controls energy consumption and support renewable energy are used, and 2. the possibility of using of the building out of school time as a meeting facility of potential neighborhood associations, by configuring of control and access area, along with the multi-purpose room and kitchen-dining room, separating these rooms from the rest of the center.
Project: Nursery in La Pañoleta Architect: Antonio Blanco Montero Location: Calle Mairena del Aljarafe, S/N. Camas, Sevilla, Spain Client: Camas Municipality Structure Calculation: Sergio Estévez Salazar Contractor: Construcciones TEMIR S.L. Project area: 593,95 sqm (plot 1000 sqm) Project date: March 2011 Completion date: July 2012 Photography: Fernando Alda
Subscribe to our newsletter:
I hereby declare that I have read the Privacy Policy and consent to the processing of my personal data.
Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Don't miss the opportunity to join interesting education courses
Get a sneak peek of THE PLAN magazine and webzine contents
Tag
#Fernando Alda  #Camas  #Spain  #Education  #Europe  #abau antonio blanco arquitectura + urbanismo 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054