- Mario Mazzer
  1. Home
  2. Architettura

Mario Mazzer

Edited By Mario Mazzer - 15 January 2013
The cross sectional building, three floors above ground level, overlaps the longitudinal structure that descends on the one side six meters under ground level, and offers the continuity of the façade by means of the curtain wall transparency that lines it. The double skin curtain wall façade, in extra-light glass is of the semi active type, allowing high energy saving and is regulated by air extractors and curtains that offer excellent living wellbeing. In the entrance, full height, there are two panoramic lifts and a steel and glass staircase characterized by finely shaped sides. The walls and the roof are covered in top acustic, with a particular prestressed wood texture, the same as the floor. The lighting project was developed with Philips, that collaborated technically to highlight the singularity of the architecture and supplies the work environment with scrupulous quality. Much attention was in fact given to combining natural light with artificial light. The artificial light inside the building adjusts automatically, operating on time of day and on weather conditions throughout the day, through intensity and increase or decrease of Kelvin degrees.
Tag
#Pieve di Soligo  #Italy  #Offices  #Europe  #Mario Mazzer 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054