Touguinhó II House - raulino silva architect
  1. Home
  2. Architettura
  3. Touguinhó II House

Touguinhó II House

raulino silva architect

Edited By raulino silva architect - 23 September 2014
If we climb through the narrow streets to the place called "Hill" of the village Touguinhó, we can observe the sea from afar, near the town of Vila do Conde. The implantation of the house takes into account the local landscape and the significant slope of the terrain. On the top floor, are the rooms and the office, all with balconies to the west, while, on the ground floor are the living room and the kitchen. Through the porch, the open spaces are the garden and a pool. On the lower floor there is a garage, the laundry room, the engine room and a place for storage. Inside, pinewood covers the entire flooring, including the suspended stairs, leaving only Silestone for kitchen countertops and floor. White marble from Greece is placed in the bathrooms and the concrete black to the garage and laundry. The woodwork of doors, wall cladding panels, wardrobes, shelves, cabinets for bathrooms and the kitchen, is all executed with boards of MDF (Medium-Density Fiberboard or wood fiber board, medium density). The outside door is pinewood modified, all lacquered to a high gloss with white color. On the outside, the house used the ETICS system (External Thermal Insulation Composite Systems) with white finishing that allows the coating of all surfaces, leaving emphasizes on black shale wall.

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054