Stone Nest Amphitheater: a sustainable amphitheater carved from stone
  1. Home
  2. Architettura
  3. Stone Nest Amphitheater: a sustainable amphitheater carved from stone

Stone Nest Amphitheater: a sustainable amphitheater carved from stone

3andwich Design / He Wei Studio

Stone Nest Amphitheater: a sustainable amphitheater carved from stone
Edited By Editorial Staff -

“Shi Wozi” (stone nest) was the name that the people of Wujiatuan, in the city of Weihai, China, gave to the ancient local stone well. 3andwich Design and He Wei Studio worked on the site to create the Stone Nest Amphitheater, an outdoor amphitheater to host community services, such as public meetings, as well as cultural and recreational activities, resolving the issue of the lack of public facilities in the area. The structure is also suitable for presenting live music, theater, and other events, enriching the quality of life for the entire village of Wujiatuan.

The project covers an area of approximately 16 thousand square feet (1500 m2). The natural cliff, which was left untouched, became the backdrop to the stage, its arched shape enhancing the acoustics in the amphitheater. Seating is arranged around the stone wall, gradually rising from the stage at ground level.

A new space has been created under the tiered seating, providing storage areas, public restrooms, and a café. The façade of the building has a series of French windows. The thick walls between them are intended to create a feeling of entering a natural cave.

The building materials comprise local stone laid using traditional methods, with most of the stones sourced from the rubble excavated when the site was leveled. The architects from 3andwich Design and He Wei Studio followed sustainable construction guidelines, with all materials locally sourced and the façade built using highly sustainable traditional techniques.

Architect: 3andwich Design / He Wei Studio
Location: Wujiatuan Village, Songshan Sub-district, Weihai City, Shandong Province, China
Year: 2019
Photography by © Jin Weiqi, Liu Song, He Wei, Zhao Xinze
courtesy of 3andwich Design / He Wei Studio

Subscribe to our newsletter:
I hereby declare that I have read the Privacy Policy and consent to the processing of my personal data.
Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Don't miss the opportunity to join interesting education courses
Get a sneak peek of THE PLAN magazine and webzine contents
Tag
#Jin Weiqi  #Liu Song  #He Wei  #Zhao Xinze  #China  #Stone  #Theater  #2019  #3andwich Design / He Wei Studio 
Related Articles

Discover More


© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054