lululemon Store Support Centre by Morphosis | THE PLAN
  1. Home
  2. Architettura
  3. Morphosis and lululemon - Store Support Centre

Morphosis and lululemon - Store Support Centre

New lululemon Store Support Centre in Vancouver

Thom Mayne

lululemon Store Support Centre by Morphosis | THE PLAN
Edited By Morphosis -

Morphosis, the international architecture and design studio, founded by Pritzker Prize-winning architect Thom Mayne who has been involved in architectural, urban planning and design for over 40 years, has created the New lululemon Store Support Centre in Vancouver.

The future space, also known as the Store Support Centre, will serve as the main office for lululemon’s global headquarters. Morphosis will collaborate with L.A.-based architecture and interior design firm Clive Wilkinson Architects and Vancouver-based Francl Architecture for the project.

“We are thrilled to be partnering with lululemon on this project and joining them at an important time in the evolution of the company,” said Morphosis founder and design director Thom Mayne. “The guiding principles behind Morphosis, including innovation, wellness, and sustainability, resonate with lululemon’s values. This is an exciting project to create a lasting impact on all current and future lululemon employees,” added Partner and Project Principal Arne Emerson.

The design for the 13-story Store Support Centre creates strong connections between the building and its site, landscape, and community, with exterior and interior spaces that encourage collaboration and innovation. The exterior façade will feature a high performance brise-soleil system that limits solar heat gain to reduce energy consumption and to modulate the interior building climate for occupants, while also opening views of the surrounding environment.

The design aims to promote health and wellness, by including ample access to daylight, green spaces, and landscaped terraces that strengthen connections to the exterior. Internally, the office floors are organized around a full-height central atrium that delivers light deep into the center of the building. The atrium serves as the social and cultural heart of the building, with stairs that wrap around the atrium to connect each level, and a central gathering space for employees. At the street level, the ground floor of the building is activated by a public plaza, retail space, and art along Great Northern Way to further enhance connections to the surrounding neighborhood.

Morphosis (Design Architect),
Francl Architecture (Local Architect)
Clive Wilkinson Architects (Interiors and Workplace Strategy)
 

Subscribe to our newsletter:
I hereby declare that I have read the Privacy Policy and consent to the processing of my personal data.
Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Don't miss the opportunity to join interesting education courses
Get a sneak peek of THE PLAN magazine and webzine contents
Tag
#Vancouver  #Canada  #Trespa meteon  #Commercial - Retail  #Thom Mayne 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054