Cofco Cultural and Health Center in Shanghai
  1. Home
  2. Architecture
  3. The Cofco Cultural and Health Center in Shanghai is a social hub

The Cofco Cultural and Health Center in Shanghai is a social hub

The complex masterfully integrates green space and green technology

Steven Holl Architects

Cofco Cultural and Health Center in Shanghai
By Editorial Staff -

Sustainability supports a sense of well-being



The Cofco Cultural and Health Center in Shanghai, China designed by Steven Holl Architects is social hub. Located along the Punan Canal in Shanghai’s Fengxian District the two new buildings of the Cofco Cultural and Health Center integrate a centralized green space. The glass base of the cultural center houses a café, game room and recreation room with views for the participants as well as for the passer-byers. The sustainable strategies utilized include sedum roofs, centralized heating and cooling systems, CO2 monitoring, thermal storage as well as the capturing of greywater and rainwater for recycling - all of which promote well-being. Additionally, the project’s creative use of concrete provides the complex a cohesive charismatic character.

"To work on architecture for culture and health is a social commitment, much needed in our current moment, as we continue to feel the global impacts of the pandemic." Steven Holl

 

Location: Shanghai, China
Design Architect: Steven Holl
Partner in charge: Roberto Bannura
Project advisor: Noah Yaffe
Project architects: Xi Chen, Sihuan Jin
Assistant project architect: Zhu Zhu
Project team: Wenying Sun, Ruoyu Wei, Dimitra Tsachrelia, Yuanchu Yi, Okki Berendschot, Pu Yun, Elise Riley, Lydia Liu, Tsung-Yen Hsieh, Shih-Hsueh Wang, Michael Haddy, Yi Ren, Xu Zhang, Lidong Sun, Peter Chang, Yuchun Lin, Peilu Chen, Hong Ching Lee
Associate architect: East China Architectural Design & Research Institute
Structural engineer: East China Architectural Design & Research Institute
MEP engineer: East China Architectural Design & Research Institute
Façade consultant: Institute Winda Façade Nan Feng
Lighting design: L’Observatoire International
Photography by Shi Zheng, courtesy Aogvision

Keep up with the latest trends in the architecture and design world

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054