BROMONT SUMMIT CHALET by Lemay | THE PLAN
  1. Home
  2. Architettura
  3. BROMONT SUMMIT CHALET

BROMONT SUMMIT CHALET

Relaxing time for skiers in the new architecture of Studio Lemay

Lemay

BROMONT SUMMIT CHALET by Lemay | THE PLAN

Relaxing time and contemplation, in the new Olympus for skiers and snowboarders in Montreal, Canada.
Landscape and architecture find their balance in the structure designed by Studio Lemay. Located on the top of the promontory, the Chalet is perfectly integrated with the snowy landscape that surrounds it; even from inside, visitors can continue to enjoy the wonderful view thanks to large windows that run along the entire perimeter of the building.
The white color and the shape modeled on the slope lines of Monte Brome mean that the structure is mixed with the ski slopes and the surrounding area. The structure is made of natural wood, which makes the environment warm and welcoming for skiers. The transparency of the perimeter windows lightens the structure and promotes the effect of continuity between inside and outside. At night, thanks to the study of external lighting, the Chalet becomes a point of reference for those who admire the top of the mountain from the valley.

Location: Bromont, Quebec, Canada
Client: Bromont – Montagne d’expériences
Completion: 2019
Architect: Lemay

Photography: © Phil Bernard Photographe Inc., courtesy of Lemay

Keep up with the latest trends in the architecture and design world
Tag
#Montreal  #Canada  #Wood  #Glass  #Chalet  #2019  #Lemay 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054