Apartment in Parco Vittoria
  1. Home
  2. Architecture
  3. Apartment in Parco Vittoria

Apartment in Parco Vittoria

Conviviality, Customization and Minimalist Esthetics

lualdimeraldi

Apartment in Parco Vittoria
By Editorial Staff -
Mo.1950 has participated in the project

For the interior design of an apartment in the Parco Vittoria complex in Milan, Matteo Lualdi turned to Mo.1950 to help select and create the furniture for this 110-sq. m home with a panoramic view of the city and two large terraces. 

Mo.1950, under the guidance of Corrado Molteni, has an established track record in the furniture industry, offering its customers trendy, custom-made or catalog solutions that meet their needs and requirements. The company’s approach is to combine a sartorial essence with industrial manufacturing considerations, leveraging the skills of its team of designers, craftsmen and installers, a series of carpentry, turning and painting workshops and an efficient logistics system. 

For this apartment, based on the client’s brief, the design revolves around the idea of conviviality, expressed through the minimalist form of the furniture. Here, the strength of the design lies in the use of a few furnishing accessories to create an essential but lively esthetic. The living area is flooded with natural light, so the juxtaposition of dark and light tones enhances every single piece of furniture and furnishing, from the scenic wood paneling – which doubles as a storage space, TV wall and access door, becoming almost a room in itself – to the metal bookcase custom made by Mo.1950 to a design by LualdiMeraldi Studio. The result is a relaxed yet sophisticated atmosphere that extends into the dining area, where Lodes floor and pendant fixtures, flanked by an Olivieri bar cabinet and Cesar kitchen, give the space a decidedly 1980s feel. 

MO.1950 LualdiMeraldi Studio, courtesy Mo.1950

In the two terraces, spread across two levels and designed almost as a second apartment, the idea of conviviality finds a new, unprecedented form. The first outdoor space measures 25 sq. m and is furnished with pieces by Ditre Italia. It is connected to the living area by a glass wall that can be opened, adding transparency and making it feel like a natural extension of the living area. From here, an outdoor staircase leads to the second 100-sq. m terrace, which is divided into dining and living areas, including a custom kitchen by Xera Cucine that combines design and practicality. Here, as in the indoor kitchen and the bathroom with a Rexa sink, the faucets are from Quadrodesign. 

Close collaboration with the interior designer and the client was essential to achieve a balanced result that not only interprets the personality and expectations of the client, but also ensures the utmost care and quality in every detail.

MO.1950
Tel +39 02 97107119
E-mail: [email protected] 
www.mo1950.com/contatti

Keep up with the latest trends in the architecture and design world

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054