Shenzhen ArtHouse Interior Design - Planet Pearl, a house around a central courtyard as an answer the request for symmetry
  1. Home
  2. Award 2023
  3. House
  4. Planet Pearl, a house around a central courtyard as an answer the request for symmetry

Planet Pearl, a house around a central courtyard as an answer the request for symmetry

Shenzhen ArtHouse Interior Design

House  /  Completed
Shenzhen ArtHouse Interior Design

Nature is both the creator of beauty and the guide of human aesthetic practice. It shows the rules and methods of artistic creation to human beings and points out the direction of artistic creation.In this case, the design uses Guangzhou’s thousands of years of humanistic heritage to carry out local aesthetic thinking.

In dealing with the relationship between modern cities and landscape culture, the city has become a grand context, while the landscape has become an image that fills the veins.In the design practice of combing the relationship between natural landscape and life aesthetics, we develop the thinking of metaphysical existence.

The water, stone, wood and other design symbols extracted from the local seagull island are expressed through the poetic context in the image space, presenting the dwelling aesthetics of living in a corner and knowing the landscape. In the design concept at the beginning of the project, we intentionally opened the closed scene, brought the natural landscape of the outdoor courtyard into the interior, established a new order state that is open and not scattered, and completed the poetic fusion of man and nature.

In the piano performance area on the basement floor, we chose an LED dynamic screen that runs through the overhead floor and the negative floor to create a natural beauty of waterfalls pouring down. At the same time, it contains the wish that the residents can find such a beautiful friendship like Yu Boya and Zhong Ziqi. In addition, in order to allow residents to have a closer contact with nature, in the living room on the basement floor, we did not completely close the ceiling, but installed safe glass panels on both sides of the ceiling, so that sunlight can also penetrate into the room from here . One side of the living room is a green planting area, where residents can enjoy the joy of planting. *Achieves platinum winner in Season 1 of the 2023 TITAN Property Awards

The entire villa has four floors, the basement floor is composed of the reception area, bar area, tea room and piano performance area; the first floor mainly hosts the functions of family members interaction, reading and dining; the second floor is a private space, where family members bedrooms; the third level is a study/studio. In the piano performance area on the basement floor, we chose an LED dynamic screen that runs through the overhead floor and the negative floor to create a natural beauty of waterfalls pouring down. At the same time, it contains the wish that the residents can find such a beautiful friendship like Yu Boya and Zhong Ziqi. In addition, in order to allow residents to have a closer contact with nature, in the living room on the basement floor, we did not completely close the ceiling, but installed safe glass panels on both sides of the ceiling, so that sunlight can also penetrate into the room from here . One side of the living room is a green planting area, where residents can enjoy the joy of planting.

This is a beautiful residence that takes into account individual thinking and family members' communication and gathering. Entering the house from the porch, the mood gradually becomes peaceful and quiet. Sunlight sprinkles in through the gaps of the gauze curtains, interweaving the poetry of light and shadow, and feeling the vivid elegance of nature in calm and restraint.

Credits

 Guangzhou
 Cina
 Confidential
 10/2022
 635 mq
 Confidential
 Shi Shaofen
 He Suiying, Jiang Chengbing, Wang Hongwei, Yao Xia
 Li Jianchao

Curriculum

ArtHouse is a comprehensive professional design company.Since its establishment in 2008, ArtHouse has been exploring the relationship of times, people and space. We set up the product configuration with a multi-dimensional design perspective, express our concept through color and the language of shapes and lines. We aim for constantly breaking the boundaries of style, innovating the aesthetics of space, and insist on "Pursuing the right design".

Tag

#Shortlisted #Cina  #Residenza collettiva  #Guangzhou  #Mattoni  #Rivestimento in mattoni  #Shenzhen ArtHouse Interior Design 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054