BA - BA's office in Hangzhou, a fresh working place with a sense of family
  1. Home
  2. Award 2023
  3. Interior
  4. BA's office in Hangzhou, a fresh working place with a sense of family

BA's office in Hangzhou, a fresh working place with a sense of family

BA

Interior  /  Completed
BA

This project arose from a demanding five-month deadline to discover a new office location, complete the design, and carry out the renovation. The challenge was to create a top-notch and pleasant environment within the constraints of time and budget.

During the pandemic, people have been prompted to prioritize the essentials of life. While simplifying our lives is an option, BA opts to enrich life through hard work and innovation, resulting in a more lively and satisfying experience. The underlying concept is rooted in our belief that a well-designed workspace is a mentally stimulating endeavor that necessitates ample room for relaxation and leisure.

The objective of this project is to achieve the "Ten-Minute Work Circle" vision. The new location is strategically positioned within a 10-minute drive from the original office area, reducing the commuting challenges faced by our employees due to relocation. Additionally, we ensure that the nearest subway station is conveniently within a 10-minute walking distance.

In the previous configuration, the entire building had a single entrance. However, the new design has introduced modifications by adjusting the exterior wall near the elevator lobby. This alteration creates a secondary entrance, allowing other tenants to access different floors, while also establishing a separate and dedicated lobby exclusively designed for BA.

The new office maintains a modern and minimalistic style, just like the previous one. This enables us to repurpose materials, cabinets, lighting fixtures, and furnishings, breathing new life into these objects that hold memories from the past. It gives a sense that the eight years spent at previous office are still present, even though we are moving to a new location.

In addition, the terrace design includes elements like plants, sand, and gravel that were reused from the previous construction site, reducing waste in constrcution materials as much as possible.

We prioritize functional and compact interior design, dividing the space into lower and upper zones. The lower zone is for activities like fitness, entertainment, reception, and communication, while the upper zone is dedicated to efficient office work and meetings. This setup creates a balanced environment for productivity and relaxation.

We strive to create an adaptable workspace on the same floor. Designer workstations are open without separate offices, and coffee bars and meeting rooms act as flexible partitions. The meeting rooms can be open or private, thanks to transparent glass walls that provide clear views.

Work extends beyond desks. You can take breaks in the terrace garden and enjoy fresh air. After lunch, gather colleagues for a game of ping pong in the gym and freshen up with a shower. If you want to stay longer, find a peaceful spot to read or daydream. Even on workdays, you can have a fulfilling life.

In BA's new office area, we carefully select versatile materials to create a clean, cohesive, and unique workspace. Terrazzo is the primary material, bringing warmth and a subtle tone. The reception area showcases the characteristics of stone panels, while the curved ceiling adds playfulness. LED light strips enhance traffic areas and define spaces. The design resembles a stage, where every detail tells a story and evokes emotions.

BA's new office builds upon the foundation from the old office, providing additional public spaces that create a more relaxed work environment. The design wised reused the furnishings and materials from the previous office, offering employees a fresh working experience while preserving a sense of familiarity.

Credits

 Hangzhou
 Cina
 Confidential
 09/2022
 3288 mq
 Confidential
 Sa Feng, Ruan Guoshi
 Tang Yan, Gong Mingming, Shen Fengqiang, Wang Licai, Zhou Ji, Lu Cunzhen, Chen Guojian, Shao Lei
 BA

Curriculum

BA was founded in 2014 and has always upheld the value proposition of "originating from architecture, extending beyond architecture." BA is a comprehensive design studio that integrates planning, architectural design and consulting services. Their projects encompass residential, hotel, education, office, and other sectors. They provide professional services based on the design principles of "innovation," "boundless," "exquisite," and "balance."


© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054
ITC Avant Garde Gothic® is a trademark of Monotype ITC Inc. registered in the U.S. Patent and Trademark Office and which may be registered in certain other jurisdictions.