Keng-Fu Lo - Enjoy a threefold view towards nature from Green Oasis
  1. Home
  2. Award 2022
  3. Mixed Use
  4. Enjoy a threefold view towards nature from Green Oasis

Enjoy a threefold view towards nature from Green Oasis

Keng-Fu Lo

Mixed Use  /  Future
Keng-Fu Lo

The property is close to the Tainan landmark Yuguang Island, which is known for its ecological diversity. Migratory birds come to visit as the seasons' change. This combined with the environment create a very close-to-nature atmosphere. Bringing nature back to the city through architecture aids the sustainable development cause that every architect needs to live by. We do this by blending the immediate environment with that of the habitat at the location. Water being a key natural element in Taiwan, it is something embraced in every project. The outer landscape pool surrounds the building, so when this air passes over the water, it naturally reduces the temperature of it when it hits the building. We used floor to ceiling glass which maintains the connection with the environment while reducing the impact of the abundant sunlight. In a sun-rich environment, you need to make sure the external temperature has a reduced impact on the internal one. The building design lets the air quickly improve the indoor air quality so that the influence of the ground heat is minimized. Hot air rises which means the space below is naturally cool and comfortable for residents. There is plenty of shadow created due to the structure and other mechanisms. This is not only because of the strategic use of glass but also because of the physical suspended elements of the project. The public spaces use the difference modules to import light. The space has a different appearance of light and shadow over time with a light-permeable glass encompassing it. Viewed from the outside, pedestrians can appreciate the different elevations which create the feeling of community. The fusion of natural and artificial light allows people to use the space to interact with the green environment. Features inside and outside the building become connected due to the interplay of light, reflections and shadows. The swimming pool is designed with the growth of natural trees to make use of shade and nature. Next to the swimming pool, a lounge bar allows users to interact. Spatial differences and the natural environment landscape have a good dialogue, giving people an opportunity to explore the natural environment in the building. Actually, one building exists because of the use of architectural systems to blend the inside and outside. Humans and nature should coexist harmoniously. All life is closely related, and human existence should be accompanied by the rapid expansion of environmental conservation policies. The reduced consumption of natural environment resources is critical, but we also need pay attention to organic life, soil, and water conservation and biodiversity.

Credits

 Tainan City
 06/2026
 5300
 8270000
 Keng-Fu Lo
 Keng-Fu Lo
 Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Curriculum

In 1996, he established Chain10 with the purpose of combining cutting-edge design and research. The firm operates in every sector of design, with each project encompassing climate-focused and sustainable principles and design that integrate internal and external spaces to create harmonious settings. He believes it is important to build connections between people and the environment and strives for consistency in his designs, from architecture to the interiors. Mr. Lo’s degree in clinical psychology from Kaohsiung Medical School and his consciousness of climate change has helped guide his emphasis on the relationship between people, life, and space and allowed his designs to best suit the human experience while not interrupting the environment.

While having no formal training in architecture, he has managed to assemble an impressive array of projects that have won over 220 awards, including the World Architecture Festival Award and the IIDA Global Excellence Award.

https://www.chain10.com/

Community Wish List Special Prize

Contribuisci con il tuo voto

Registrati o Accedi
per esprimere il tuo voto


© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054