Studio Antares A+E - Summitridge: an artist couple looks towards Catalina Island in the distance
  1. Home
  2. Award 2022
  3. House
  4. Summitridge: an artist couple looks towards Catalina Island in the distance

Summitridge: an artist couple looks towards Catalina Island in the distance

Studio Antares A+E

House  /  Future
Studio Antares A+E

The Summitridge project is designed for an internationally-recognized artist couple to accommodate their residence and studio. Nestled in the hills overlooking Los Angeles, it unfolds sweeping views from Downtown to the Pacific Ocean with Catalina Island in the distance.  The terracing of the form is the result of zoning regulations restricting height and area, as well as the program’s internal organization customizing the spaces in concert of the artist's lifestyle.  The arrival dips below the street to the main level to an open carport, living area, dining, and pool deck. A sculptural stair intersects the terrace, separates the carport from the pool and leads to the level below where the studio and the guest quarters are set. The master bedroom, library and kid's bedroom are situated on the secluded top level. In the center of the composition is the swimming pool, provoking discussion about the meaning of water in the dry climate and acting as a passive cooling system, a dwelling amenity, and a meme of California living. The water recirculates through the pool edge facing the exterior stair and is visible on arrival. The pool terrace level is the public zone of the home mediating the more private areas of the owner's suite above, and studio and guests rooms below.   The majority of the building is carved into the hill using the earth as a geothermal device. The shade of the cantilever canopies, the heat sink of the pool water mass, the radiant heating and cooling, and the natural cross ventilation provide a comfortable eco-environment. The landscape preserves the natural plants of the site alleviating the need for irrigation. Clean lines, generous glazing and simple materials - concrete, steel and glass - evoke the eponymous Californian Modernism. Beyond resolving building height zoning constraints, the diagonal roof ridge also brings a contemporary twist to the form and plays with the name of the project and its location. 

Credits

 Los Angeles
 Private
 12/2024
 788
 Confidential
 Studio Antares A + E
 Pavel Getov (Principal in Charge), Ivan Ivanov (Project Designer), Alexandrina S. Getov (Project Manager), Anthony Morey, Nedi Dimova-John
 Studio Antares A + E

Curriculum

Studio Antares A+E is a collaborative practice with aim on integration of architecture, arts and environment through emphasis on advanced methods of project delivery. We operate in a think-tank type of environment assembling team of experts for the particular needs of each job. Based in Los Angeles, California and practicing throughout the United States and around the world, we strive to understand the specific cultural context of each task that we undertake and to find a unique solution for each particular challenge.

http://www.studio-antares.com

Community Wish List Special Prize

Contribuisci con il tuo voto

Registrati o Accedi
per esprimere il tuo voto

Tag
#Shortlisted #Los Angeles  #Acciaio  #Calcestruzzo  #Vetro  #Residenza  #Studio Antares A+E  #Atelier  #USA 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054