IN.X Design - Siji Minfu Roast Duck Restaurant, dining among the ruins of the Great Wall
  1. Home
  2. Award 2022
  3. Hospitality
  4. Siji Minfu Roast Duck Restaurant, dining among the ruins of the Great Wall

Siji Minfu Roast Duck Restaurant, dining among the ruins of the Great Wall

IN.X Design

Hospitality  /  Completed
IN.X Design

Project Name: Siji Minfu Roast Duck Restaurant (Waibaidu Bridge) Project Location: Shanghai, China Area: 1,180 ㎡  Interior Design: Beijing IN•X Design Co., Ltd. Lead Designer: Wu Wei Website: www.inxid.com Design Team: Jia Qifeng, Jia Chenjuan, Liu Chenyang Interior Decoration: Jin Shengxu, Ying Zheguang, Song Jiangli Photography: Zheng Yan Project Planning: Le Brand Strategy Agency Copywriting Agency: NARJEELING “As Siji Minfu Roast Duck Restaurant, which has sought expansion outside Beijing, is assuming more responsibilities of endorsing the city, the interior designer Wu Wei has magnified the Beijing culture embedded in its brand genes to facilitate the acquisition of new customers and improvement of brand influence.” At the beginning of 2022, the fifteen-year-old brand Siji Minfu originated in Beijing eventually launched its maiden expansion outside the city and opened a new outlet on the Wusong road of the Bund Shanghai. Upon opening, the restaurant has become a much-visited place and generated despite an average waiting time of two or three hours not a single compliant on the social media, but rather numerous positive reviews that “the delicious food is worth all the wait”. The space design is by Wu Wei, designer from Beijing IN•X Design Company, who has once again created a catering space for Siji Minfu that will result in distinctive memories—through powerful and recognizable brand genes tinted with splendid and solemn Beijing culture. 01 Desire for the Nature under City Confinement If the space design of restaurants under Siji Minfu in Beijing tended to express the brand genes in a restrained way, the design of the first restaurant in Shanghai undoubtedly adopted an explicit strategy, with the roofs, bricks, pine trees, and red pillars delivering the grandeur and elegance. When customers rest their eyes on the landscape of the remains of the Great Wall in the main dining area, which is desolate while arresting, they would realize time froze at the moment and the historical scenes are seemingly presented in the most luxurious building of Shanghai. For the restaurant, the best design that matches the modernity of Shanghai will not be achieved through the urban scenes as what has been practiced in Beijing, but rather through a grand atmosphere and the representation of the hustle and bustle of the daily life—reminiscent of the days when the relatives of imperial officials walked past the walls of the Forbidden City, ordinary citizens talked and walked through the brick porches; the autumn wind blew over the Great Wall and the Yan Mountains in the north; and the grass and wood grew in abundance over the years…With effortless maneuvers, the designer Wu Wei has managed to reveal the vibes and spirit of the restaurant once and for all, endowing the new space with irreplaceable charm. 02 A Combination of Tradition and Modernity in the Space The internal space of the restaurant that spans 1,180 square meters was designed to be in an irregular shape of the letter “D”. The private dining rooms and the chef’s kitchen were arranged along the straight wall, the equipment room and the warehouse in the corner on the right, and the main dining area and view area along the parabola-like wall, of which the glass wall added to the loveliness and liveliness of the space by enabling customers to enjoy outdoor views in the well-lit area. Walking from the waiting area to the landscape of a Beijing-style porch featuring grey bricks and tiles, customers will arrive at the main entrance, where an open cellar with glass walls on three sides and a dimly lit U-shaped bar counter on the left and right side respectively create two contrasting atmospheres. The landscape of old brick walls coupled with the use of modern materials such as metal and acrylic interprets the vibes of the space in a perfect way. The landscape of the Great Wall in the background is outlined against the lights at the bar counter. In the major open area, the space of high ceilings is dominated by the color of green and grey, and a large landscape composed of the city wall and plants divides the area beside the window into two parts while leaving openings for customers to walk around, making the main dining area separated into different areas a feast for the eyes on its own. In the north of the main entrance, the arrangement of booths and round tables emphasizes a sense of order, the red pillars become the highlight of the plain-colored space, the metal nets separate tables from tables without completely blocking the view so as to visually create a sense of ceremony, the bricks and stones echo the broken walls, and the well-lit cellar lit up the innermost part of the space. On the other side of the space, the original and antique wood walls naturally form another function area. At the north end of the space, the entire wall made of rough bricks is connected with the ceiling. Three curved wall structures are designed to separate the VIP rooms from booths in the main dining area, and arranged in a way that each of the structures seems rotating clockwise to open the doors to the VIP rooms for customers, through which the art of architecture in the entire internal space is expressed to the fullest. Both the smell of food and the cultural landscapes become secondary, which gives room for the expressiveness of the “grand background” characterized by roughness and substance.  03 The designer Wu Wei has summarized and amplified the Beijing culture embedded in the brand genes to position the style of space design for the first restaurant of Siji Minfu in Shanghai, which facilitated the acquisition of customers and improved the brand influence. The strategic catering space design advocated by IN•X Design has helped establish the awareness and stickiness of brands among customers through constantly updated spaces, thus propelling the transformation and upgrade of brands.

Credits

 Beijing
 China
 Siji Minfu
 09/2021
 1180 mq
 Wu Wei
 Jia Qifeng, Jia Chenjuan, Liu Chenyang
 Photographer: Zheng Yan

Curriculum

As the founder and creative director of IN.X based in Beijing, the interior architect Wu Wei is a master in Chinese catering space design. He is the designated designer for some popular restaurant in China, such as Siji Minfu, Hu Da, Wan Wei, etc. 
With the design philosophy“Strategy First, Design Follows”, He has maintained close strategic partnerships with many leading Chinese catering brands. 
With deep attainments in esthetics and global perspective in business, he provides accurate business and design strategy for brand, thus, creating sustainable vitality for brand development. Wu Wei has witnessed and nourished the development of Chinese new generation catering brands.

http://www.inxid.com/


© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054
ITC Avant Garde Gothic® is a trademark of Monotype ITC Inc. registered in the U.S. Patent and Trademark Office and which may be registered in certain other jurisdictions.