The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art - Anji Erlu Resort, covered by trees, grass, shrubs, and bamboos
  1. Home
  2. Award 2022
  3. Hospitality
  4. Anji Erlu Resort, covered by trees, grass, shrubs, and bamboos

Anji Erlu Resort, covered by trees, grass, shrubs, and bamboos

The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art

Hospitality  /  Completed
The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art

The origin The building is located besides a hilly road in a quiet countryside somewhere in the Huzhou city, Zhejiang province, where the mountains are covered by trees, grass, shrubs, and bamboos. This building is the place where we meet our best friends. In our private parties, we enjoy tea or wine with our friends in this folk house, which appears rather small in the green mountain. We have been searching for such a place for half a year, when the idea of opening up a folk hotel came up, everyone supported it. The plan The design is based on unifying all functionalities of the building. After meeting the functional requirements and fitting into the evironment, we leave the rest of the freedom to the exterior. Due to the narrowing of the space of the waterfront, we put the main entry to the back of the building. In this way, we not only enhance the privacy of the building but also achieve the harmony between the building and the surroundings. We also create a water system from a mountain creek so that the outside consists of multiple levels of delightful scenaries. The path between the parking lot and the main entrance goes through a shade of bamboo trees. After a few steps and a small distance of wooden road, a guest will find her view widened to a space of water decorated by nearby redwood and grass. The exterior The building looks like two crossed squares. With its entrance lower than the ground, the bottom floor of the building has an entrance masquerading as a fun cave and contains three gray segments and two glass sections. The exterior on the upper floor have a different style of mild luxury. The interior The first floor is public area, consisting of a meeting room, a Chinese restaurant, a western restaurant, a barbeque restaurant, a chess-and-poker room, and other supply facilities. The second floor hosts the main four guest rooms named as "tea", "bamboo", "mountain", and "creek". Some of the basements serve as wine storages. The main materials of the building are tempered stones, which had been around for a long time and underwent seven complex procedures to appear solid, candid, and sophisticated. The corridor of these four rooms reflects the varying elevations and encirlces a natural fountain in the middle. The conclusion Stick to original motives and one gets her dreams fulfilled. This folk house is a symbol of our retreat from the mundane world back to our pristine state of minds. 

Credits

 Huzhou city
 China
 Erlu Hotel Investment Management Co., Ltd.
 10/2018
 1103 mq
 Huang Zhiyong, Ma Lie
 Lin Yanhua, Ding Tianliang, Liang Zhangmeng, Huang Xiaofeng, Yang Jian, Wang Jiejie, Wu Yanhua, Huang Xiaosong, Shao Mengdi
 Consulting Architects:Shen Le, Yang Jinbo
 Shi Zheng

Curriculum

Graduated from China Academy of Art in 2001, Huang Zhiyong has been working in the Design Institute of Landscape and Architecture since then. He is now the chief interior engineer of the fourth comprehensive design institute. He has published many works on influential domestic and international design websites like Archdaily and gooood from time to time, which has unanimously praised by peers in this sector. In recent years, his representative works have been awarded as follows:
1. Xiangyu Xiangyuan Guesthouse won 2021 Gold Nugget Awards (Gold), the 9th Annual A+ Awards (Residential Interiors), 2021 Architecture MasterPrize, 2021 New York Design Awards (Residential, Silver), and 2021 MUSE Design Awards (Architectural, Platinum);
2. Nanchawan · Shiwu Tribe Homestay won 2021 Gold Nugget Awards (Gold), 2021 World Design Awards (Runner-up), and 2021 MUSE Design Awards (Architectural, Platinum);
3. Pines House and Boutique in Hangzhou won 2018 Idea-Tops.

https://www.archdaily.com/9121...

Community Wish List Special Prize

Contribuisci con il tuo voto

Votazioni chiuse

Tag
#Shortlisted #Cina  #Calcestruzzo  #Pietra  #Edificio commerciale - Retail  #Complesso ricreativo  #BIM  #Huzhou City  #The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054