HWCD - Taicang Sales Office, the curved sense of ripples on the water
  1. Home
  2. Award 2021
  3. Interior
  4. Taicang Sales Office, the curved sense of ripples on the water

Taicang Sales Office, the curved sense of ripples on the water

HWCD

Interior  /  Completed
HWCD

The project is located in tianjinghu District, Taicang City. It is a newly built artificial lake in Taicang City, 3 kilometers away from the center of Taicang City. The park covers an area of about 520000 square meters, of which the lake area is about 300000 square meters. The park integrates eco-tourism, leisure and entertainment, sports and parent-child games.

The construction of Tianjing lake is of great significance to the construction of the landscape and green space system of the new science and Education City,
the improvement of the quality of the core area of the new science and education city and the creation of a good ecological environment.

The Concept: "We extract those elements of the contemporary era"

A virtual era, networks connect the entire world and the human being adapt himself on the new technology.Energy and dynamism embrace our lifes day by day creating an interspace where we leaves surrounded by the future.A design where the main elements presents how the current human being is affected by the extraordinary contemporary age,artistic ropes and texture will remind us our time.
will rappresents how the current human being is affected by the extraordinary contemporary age., artistic ropes and texture will remind us our time.


The HWCD team strongly believe that the” habitat cover” of a city is never a simple innovation, but a high-quality habitat work born under constant polishing after the baptism of time and the future. The project is located in tianjinghu District, Taicang City. It is a newly built artificial lake in Taicang City, 3 kilometers away from the center of Taicang City.The park integrates eco-tourism, leisure and entertain-
ment, sports and parent-child games.

The inspiration of the whole project is ripples on the water side. Through the cutting of the open space, the curved sense of ripples on the water is absorbed, bringing a larger landscape view. Lift the whole building off the ground, give more greenery back to the building, let the building and nature interpenetrate. The facilities on the first floor are integrated into the greening to form an artificial mound, and th
-e main building is suspended above it to form an ingenious dynamic and dynamic zoning.

The designers used the consistent enclosed central landscape to ensure the lighting and landscape surface of the building to achieve a balance of lake and garden views..

Credits

 Suzhou
 01/2021
 1100
 1022305
 HWCD
 LIN Hongjun, Rita Fabiano

Curriculum

HWCD Associates is an international integrated design firm specializing in planning, architecture, interior and landscape design for residential, office, commercial complex and public facilities. HWCD Associates has been working hard to deliver the design quality of international architecture to the Chinese market.

Community Wish List Special Prize

Contribuisci con il tuo voto

Votazioni chiuse

Tag
#Shortlisted #Cina  #Suzhou  #HWCD 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054