HATCH Architects - Changzhou Tian An Clubhouse, combining modern and traditional oriental aesthetics
  1. Home
  2. Award 2021
  3. Hospitality
  4. Changzhou Tian An Clubhouse, combining modern and traditional oriental aesthetics

Changzhou Tian An Clubhouse, combining modern and traditional oriental aesthetics

HATCH Architects

Hospitality  /  Future
HATCH Architects

Changzhou Tian An Clubhouse is located in the exclusive villa residential developed precinct with number approximately 500 units of villas in Changzhou, China. The overall concept of the villa area is ‘Oriental Concept Enlightened’. Since the original clubhouse can no longer meet the needs of current modern lifestyle and aesthetics, the project aims to renewal its function as a community center with a theme concept of ‘Mountain Forest’ with modern design language, thereby bringing new experience and vitality as a community meeting place.

The lobby originally used as the Sales office and Showroom for the project. After the revitalization the space is divided into a main mountain cave hall with a feature Library, mountain Lounge, Bar, kids play mountain with canopy walk and Oasis indoor pool ‘The Tree like structure ceiling’ at the center of main lobby hall is structured similar to cave inside a mountain with branches of trees and nature light permeating through its branches symbolise is an oriental culture and philosophy. Therefore, a large amount of dark wood branches is utilized to weave the spaces as one cultural community space creating a peaceful and relaxing atmosphere as in the mountain forest.

The bookshelf in the library, which simulates steps of the mountains with trees and branches, stretches upwards and converges above the center of the lobby, which forms a double-curved suspended ceiling and gathers the focus of vision. The suspended trees branches ceiling runs through the entire lobby, and falls on the other side to connect with the bar rack, achieving a gentle transition from traditional to modern.

The hollow structure of the unique ceiling not only creates visual impact, the center cave light skylight directly cast into the space, making the lounge natural and comfortable feature center for chatting and reading.

The children's area renovated from the original idle space also reflects the design concept of ‘mountain’ with canyon and canopy walk experience. The central ocean ball plunge pool connects to climbing net on the top with a circular ramp. Moreover, streamlined walls and undulating hillside play areas are decorated with trampolines, writing walls, spherical seats, etc. to create a lively space. Additionally, the light-tone wood-slatted roof carries the traditional essence of the wooden truss in the oriental dwellings, which makes the interior space more vivid.

Other functional areas include: private cinema, immense artist restaurant, indoor lap swimming pool, golf projected driving range with private outdoor BBQ area, pool table wine cella, which unified by design languages and materials harmoniously respond to the overall concept. The renovated clubhouse combines the spirit of modern and traditional oriental aesthetics, and expresses the attitude of pursuing cultural appreciation and life perception for the community and its younger generation.

Credits

 Changzhou
 Tian An China Investments Company Ltd.,
 
 4000
 4280000
 HATCH Architects
 Xiawen Zhou, Nan Zhang, Shasha Zhang, Zhizheng Wang, Zishuo Wu, Changle Chen, Man Qian, Yipeng Zheng, Danjun Shao, Mengdie Zhou, Jiawen Xu, Chengxuan Fang, Fangtian Bian, In association with Ronn Yong

Curriculum

HATCH Architects is an innovation-driven architecture + interior design company. We bring together imaginative designers and local experienced experts from around the world to jointly generate creative and practical design solutions. In the era of globalization, the mission of HATCH is to empower work and life with creative design, and create spaces with continuous happiness. HATCH has rich design experience and talent resources in the fields of International Education, R&D Office, Hospitality, and Medical & Healthcare Architecture design. We customize our design team for each project, and create sustainable design works based on a full understanding of the local environment and culture.

Community Wish List Special Prize

Contribuisci con il tuo voto

Votazioni chiuse

Tag
#Shortlisted #Cina  #Changzhou  #HATCH Architects 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054