UNITEDLAB Associates / Sang Dae Lee - Cloud Forests, Pavilion for Children’s Play
  1. Home
  2. Award 2020
  3. Special Projects
  4. Cloud Forests, Pavilion for Children’s Play

Cloud Forests, Pavilion for Children’s Play

UNITEDLAB Associates / Sang Dae Lee

Special Projects / Completed
UNITEDLAB Associates / Sang Dae Lee

The project’s total budget was $4000 for design, installation, and maintenance for 6 months.

As a Pavilion for Children’s Play, we would like to awaken the children's senses and create new play spaces for them to play together. We aim to provide an installation work that children can play with their body in the outdoor exhibition spaces provided by the client.

We designed a playing art with fresh vibrant colors; Pink and White. The Cloud Forests is an installation that caters to people of different generations, so all ages can appreciate its design; Adults living around enjoy it as an art object and children play with it. This site area is located in the outdoor exhibition space surrounded by concrete walls with openings. The installation is mainly composed of three materials: pink flexible height bars, white balloons, and aluminum wires. First, the pink flexible bars are planted into the ground varying in levels of density. The super-dense areas allow only small children to fit through and play in. Whereas, the less dense areas are wide enough for parents to walk through and supervise their children. Next, the specially designed white balloons are placed on top of the pink flexible bars. These balloons are not directly connected to the bars, but each one moves independently. Between the balloon and the bar, there is a layer of wire so that the balloons do not fall onto the floor, but the movement of children and the touching of the bar will be transmitted to the balloon, causing it to move.

We were selected as the winner of this commission project, so we needed to design, install and periodically maintain its status for six months. How can we create a structure that embraces both space and generation? Parents can walk around while children can run. Thanks to the pole’s varying density, the installation provides children with a circulation path for a run, walk, or stand. There are spaces for play as well as social gathering even in a small place.

We communicated often with the museum staff how we could manage this installation effectively and successfully. The museum building was being stopped to build and abandoned before from a developer during construction. The client bought it and changed it into a local museum. Thus, they wanted the museum and their events to actively engage the neighborhood around. We installed a medium between an art and a facility with a very low budget. We needed to maintain the installation condition for six months regardless of seasonal weather changes and museum closure days. For example, on emergency days like windy days, the museum staff needed to manage this outdoor artwork and picked up the balls rolling around in the neighborhood. Every week we visited the site and inspected it by doing amending wires, injecting air in the balloons or fixing any broken part. Children sometimes considered this work was supposed to be broken.

This play facility aims to portray a metaphorical aspect and functions as an interactive installation that appeals to children and adds another dimension of art to the collections in the museum.

Credits

 Hwaseong
 Space of Design and Architecture
 10/2017
 70
 4000
 UNITEDLAB Associates LLC
 Sang Dae Lee
 UNITEDLAB Associates LLC
 N/A
 N/A
 Pace Studio / UNITEDLAB

Curriculum

UNITEDLAB is New York City & Seoul based studio for architecture, landscape, and urban design. Founded in 2006 by Sang Dae Lee, UNITEDLAB is a multi-disciplinary design studio providing a comprehensive suite of architecture, landscape, and urban design services. Our multi-disciplined approach reflects our belief that diverse perspectives enable a broader view that guides the design process and enriches creative insight. UL is passionate about understanding how the rich interplay of society and ideology has shaped the built environment, and in turn, how the shaped environment affects its inhabitants.
Sang Dae Lee is the principal of UNITEDLAB, founded in 2006 for a Cross-Disciplinary Laboratory for Architecture, Landscape, and Urban Design. Mr. Lee pushes experimentation between theory and practice through these disciplines. He is interested in architecture which combines with human beings to fit strongly in nature and society.

http://unitedlab.org/

Tag
#Shortlisted #Installazione temporanea  #Edificio-Complesso Espositivo  #Alluminio  #S-Korea  #Hwaseong  #UNITEDLAB Associates / Sang Dae Lee 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054