Tianjin TIANHUA Northern Architectural Design - China Nuclear Smart-City Commerce Community in Singapore Tianjin Eco-City
  1. Home
  2. Award 2020
  3. Mixed Use
  4. China Nuclear Smart-City Commerce Community in Singapore Tianjin Eco-City

China Nuclear Smart-City Commerce Community in Singapore Tianjin Eco-City

Tianjin TIANHUA Northern Architectural Design

Mixed Use / Future
Tianjin TIANHUA Northern Architectural Design

The project is located in the China-Singapore Tianjin Eco-City, which is part of a large residential area. With a building area of 12000 ㎡, the project serves as the community business center. It includes small community commerce, apartments and supporting services.

The tightly constrained site is located in the triangular area in the Northwest corner of the residential are. The main urban road adjacent to the North side of the project will be the most trafficked road. The light rail station overhead is separated from the road on the West side of the project.

As a necessary stop for community residents on their way home from the light rail station, diverse services are provided. Therefore, we put forward the concept of "micro TOD" and "composite community" to build the project into the core place of community public activities.

The building should be at least four floors, due to the constrained area and the required commercial and supporting services. This constraint is a great challenge for the commercial operations. Therefore we spread the building volume over the site to make the building as low as possible while conforming to the triangular site. Using the courtyard and inner street, we form an enclosed commercial and public space, which is conducive to a commercial atmosphere. A multi-level platform improves the value of the second and third floors. The light rail station hall floor is connected to the commercial 3rd level by an air corridor. This makes the project a “micro TOD” and introduces a large number of people to the courtyard to improve commercial vitality.

The apartment section should be placed above the business and arranged as close to the street corner as possible to strive for better visibility and natural lighting from the South. The business area is separated from the residential area to avoid interference between the two. The roof is built into a circular roof three-dimensional garden providing a rich activity space for the community.

On the facade of the building, the bottom layer creates a dynamic business atmosphere through staggered red brick blocks. The upper sections forms an overall rhythmic image with large and small folded perforated aluminum plates. Arc-shaped metal aluminum plates form a splendid architectural expression that varies per the changing lighting conditions throughout the day.

The building has built a three-dimensional business street, a dynamic courtyard, a light rail connection layer, and a three-dimensional roof garden. These sections accommodate more public activity spaces, upgrading ordinary community commerce into a composite community center.

Credits

 Tianjin
 China Nuclear Engineering & Construction Corporation Limited
 
 12000
 221000000
 Qiang Xu
 Jialong Liu, Zhen Qu, Tianchang Li, gaochuan Yang, Hongtao Zuo, Peizhi Su, Yinuo Liu, Shuo Zhang

Curriculum

Lead architect
Xu Qiang

Architects
Team A: Liu Lixiang, Nie Yin, Fan Zhihui, Wang Yun, Li Yan, Wang Ji, Jin Chunyang
Team B: Liu Jialong, Zuo Hongtao, Qu Zhen, Yang Gaochuan, Li Tianchang, Su Peizhi, Liu Yinuo, Zhang Shuo, Qu Wuchao, Liu Yangqing, Cao Xu

Design Team Introduction
Tianjin TIANHUA Northern Architectural Design was founded in 2014, and now there are about 180 architectural and technical professionals providing services including architectural design, urban design, structural, mechanical and electrical engineering consultation. Our projects covers such areas as residence, commercial, culture, office, complex, etc. The completed works are distributed in Tianjin, Chongqing, Zhejiang, Henan, Shandong, Xiamen, etc.

Tag
#Winner #Complesso misto  #Alluminio  #Laterizio  #Tetto verde  #Struttura in calcestruzzo  #Struttura in laterizio  #Facciata in alluminio  #Tianjin TIANHUA Northern Architectural Design  #Tianjin  #Cina  #Asia 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054