gad · line+ studio, Greenton Architecture Design - Mogan Academy, a mixture of urban life and rural experience
  1. Home
  2. Award 2020
  3. Hospitality
  4. Mogan Academy, a mixture of urban life and rural experience

Mogan Academy, a mixture of urban life and rural experience

gad · line+ studio, Greenton Architecture Design

Hospitality / Completed
gad · line+ studio, Greenton Architecture Design

The project is located in the eastern foot of Mogan, Deqing City, and is born between five original valleys. The site retains the existing farmland texture and the long valley view corridor, which is characterized by the original rice field hometown, and creates the field flavor of crisscross paths in the valleys. Facing the unique natural resources of the site, the architects put forward that, first, it matches the quality requirements of modern life, without losing the comfortable living experience and high-quality completion of the city, and second, it is compatible with the local environment to create a rural living experience. Traditional rural and modern interpretation, rough and rustic rammed earth materials and delicate and exquisite curtain wall structure, the architects hope that through the integration of the two, this building will become a mixture of urban life and rural experience, and explore another possibility of urban feeding the countryside. The project consists of a 140 ㎡ book bar and 7 guest rooms.

The library bar is the most important culture and public social places in this project. Corner space is fully opened, while letting the internal and external space completely blend, and also have the best vision towards farmland. The whole thick plate structure is adopted to realize the large space without beam, so as to ensure the freedom and purity of the space.

According to the terrain, the guest rooms are open to the farmland and mountain forest with the largest landscape and the low-rise small-scale building volume is selected to restore the rural style. Traditional double slope roof is selected for the single building roof of guest room, but modern materials and techniques are adopted for interpretation. The joint of roof tile and cornice adopts metal closure. The main tone of wall materials is plain rammed earth, rubble, bamboo and wood wall panels, emphasizing the sense of growth and the locality of the building. The mature aluminum alloy door and window system is adopted in the door and window part, and the detailed nodes such as metal profile closing are added at the junction part, in order to create a rustic but exquisite new rural aesthetic.

Interior design emphasizes the interaction with the outdoor landscape in the spatial layout. At the same time, some of the material and texture of the exterior of the building is retained to extend inward. The rammed earth texture coating of the exterior wall is treated and applied to the facade decoration, reflecting the special charm different from that of the city hotel.

Landscape design also hopes to build a new channel of communication between human and nature. Starting from the nature of the site, it integrates ecology, space and farming culture, integrates geometric forms into ecological thinking, and displays the unique rural characteristics of the site. In the form of steps from southeast to northwest and down the hillside, the mountain terrain is combed, the level and edge are considered, multiple directions are added, and space collision is intensified. The body structure modifies the original slope of the hillside, the mountain body is stabilized with the multi-step retaining wall, at the bottom of which the drainage channel is set to guide the surface runoff, and the permeability is enhanced for the surface covered with vegetation to protect the local ecological environment. The abundant spatial volume provides a structure that is consistent with the local planting pattern, rotating between perennial herbs and local cash crops to cultivate the soil for the sustainable farming and potential agriculture development. The introduced plants have optimized meaning for the site environment.

Credits

 Huzhou
 SUNAC
 10/2019
 552
 0
 gad · line+ studio, Greenton Architecture Design
 Fanhao Meng, Tao Tao, Chao Zhou, Shu Xing, Yuncheng Wan, Zhen Fan (architecture); Xin Jin, Ning Zhang, Lijie Wang, Jiaqi Zhao, Jinwei Hu (interior); Shangyang Li, Jianbo Jin, Xiaomei Chi, Chenjuan Su (landscape)
 Lei Sun, Jianzhi-Arch Photography

Curriculum

gad · line+ studio is an international innovative design studio founded by Meng Fanhao and Zhu Peidong in China. “line” is the boundary, based on architectural design. “+” aims to break through the clear boundaries of traditional industry and use cross-border thinking as a way to realize the boundless integration of planning, architecture, interior, landscape, operation and other fields. By adapting diverse strategies, we look forward to share the value of design with our partners. From the shaping of urban space to the revitalization of rural civilization, line+ always insists on critical thinking, builds design works rooted in regional and cultural characteristics, and responds to and interprets the diverse connotations of contemporary culture. Under the premise of ensuring high-quality completion, we deeply explore the potential value under business logic, and strive to become a ferryman between culture and commerce.

https://www.lineplus.studio

Tag
#Shortlisted #Bambù  #Acciaio  #Alluminio  #Struttura ricettiva  #Terra battuta  #Pietra  #gad · line+ studio, Greenton Architecture Design  #Cina  #Huzhou 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054