Patrik Pedó - Jury Anton Pobitzer Architetti - House T
  1. Home
  2. Award 2019
  3. Villa
  4. House T

House T

Patrik Pedó - Jury Anton Pobitzer Architetti

Villa  /  Completed
Patrik Pedó - Jury Anton Pobitzer Architetti
The house T, a detached house located in Merano, consisting of a ground floor
and a basement with garage. It is built in climate house standard B.
The building is located in the north of the two properties, near the entrance street
and has a garden in the southwest.
This enables a careful treatment with the open space.
The building consists of two merging structures, which are slightly offset in height
due to the topography.
From a structural point of view, the building is a solid sandwich structure with
intermediate thermal insulation. The facade is designed pure and clear except
of the entrance wall.
The wall is characterized by a structural matrix.
The shape of vine leaves makes the wall appear transparent despite the massive
concrete wall and creates an interesting play of light and shadow.
The vine leaves cut out of the concrete wall form a link to the environment,
which is characterized by vines.
The roof is designed as flat roof covered with gravel.
The pure lines of the architecture itself are underlined by the execution of the
façade and the realization of glass façades, which let the building appear
clear and light.
The glass facades, doors and window elements are designed as all-glass elements
with triple insulating glazing to ensure the best possible living comfort.

The living areas open onto a spacious terrace and the pool. A seemingly floating
staircase leads to the garden.
The house T, a detached house located in Merano, consisting of a ground floor
and a basement with garage. It is built in climate house standard B.
The building is located in the north of the two properties, near the entrance street
and has a garden in the southwest.
This enables a careful treatment with the open space.
The building consists of two merging structures, which are slightly offset in height
due to the topography.
From a structural point of view, the building is a solid sandwich structure with
intermediate thermal insulation. The facade is designed pure and clear except
of the entrance wall.
The wall is characterized by a structural matrix.
The shape of vine leaves makes the wall appear transparent despite the massive
concrete wall and creates an interesting play of light and shadow.
The vine leaves cut out of the concrete wall form a link to the environment,
which is characterized by vines.
The roof is designed as flat roof covered with gravel.
The pure lines of the architecture itself are underlined by the execution of the
façade and the realization of glass façades, which let the building appear
clear and light.
The glass facades, doors and window elements are designed as all-glass elements
with triple insulating glazing to ensure the best possible living comfort.

The living areas open onto a spacious terrace and the pool. A seemingly floating
staircase leads to the garden.

Credits

 Merano
 Italy
 Private
 06/2018
 315 mq
 Arch. Patrik Pedó, Arch. Jury Anton Pobitzer
 Benjamin Gänsbacher, Sergio Aguado Hernàndez, Barbara Waldbooth
 Andrea Zanchi

Curriculum

The house T, a detached house located in Merano, consisting of a ground floor
and a basement with garage. The building consists of two merging structures, which are slightly offset in height due to the topography. From a structural point of view, the building is a solid sandwich structure with intermediate thermal insulation. The facade is designed pure and clear except of the entrance wall. The wall is characterized by a structural matrix.
The shape of vine leaves makes the wall appear transparent despite the massive
concrete wall and creates an interesting play of light and shadow. The vine leaves cut out of the concrete wall form a link to the environment, which is characterized by vines. The pure lines of the architecture itself are underlined by the execution of the façade and the realization of glass façades, which let the building appear clear and light. The living areas open onto a spacious terrace and the pool. A seemingly floating staircase leads to the garden.

http://www.monovolume.cc/en/li...

Tag

#Shortlisted #Italia  #Calcestruzzo  #Residenza  #Struttura in calcestruzzo  #Merano  #Patrik Pedó - Jury Anton Pobitzer Architetti 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054
ITC Avant Garde Gothic® is a trademark of Monotype ITC Inc. registered in the U.S. Patent and Trademark Office and which may be registered in certain other jurisdictions.