Plasma studio - Continuous Extension
  1. Home
  2. Award 2019
  3. Hospitality
  4.  

Continuous Extension

Plasma studio

completed
Plasma studio

Continuous Extension – the thematic conclusion of the Strata-Alma. Strata Hotel was completed in 2007: a subtle volume of horizontal wooden larch sticks that peel off the building, run over it, and seem to grow out of the surrounding topography. In 2014, to the neighboring Residence Alma, a guesthouse built in the 1960s, got rid of an underused pitched roof , a previously non-existent vertical circulation and the dwelling for the host family were added. Due to the immediate neighborhood of the Strata Hotel, the theme of the wooden stick was readopted: this time, two bands follow the geometrically complex volume, pushing behind and over the white existing cube and joining with the surrounding topography. The interiors benefit from differentiated external spaces, which open up between the building volume and the wooden sticks, light openings provide panoramic views and bring the sky deep inside the building - a variation on the theme. In 2018, the building was again extended by 9 generous suites for family vacations and communal areas: the very steep slope was unfolded and a new volume was positioned behind the existing one and the addition of 2014 –. The theme of the wooden sticks was applied once more: starting again from the existing topography this time they did not unfold into the roof surface – but were designed to form the ceiling cover of the cantilevering entrance and parking area: the thematic conclusion of the Strata-Alma-Paramount Alma. The strategy of Strata and Paramount Alma is continuously followed-up: starting from the steep terrain, the larch wooden sticks peel off the volume, form covered outer spaces, are partially brought into the interior, then turn into the ceiling of the access and parking deck to create an atmospheric and thematically coherent space, which allows framed views into the surrounding mountain landscape. Coarse spray plaster, large floor-to-ceiling windows and the slightly faceted wooden strips define the external appearance. The interiors are characterized by a strong relationship to the exterior: light and views are brought far into the interior space. Local larch wood is the prevailing material as well of the façade development as well for the interiors. In the interior it combined with color codes, which vary depending on the floor. Generous senses of space and scenic views are the ingredients for holidays in the mountains beyond already seen chalet-chic.

Credits

 Sexten / Sesto
 02/2018
 1110
 0
 Ulla Hell, Eva Castro, Holger Kehne, Chuan Wang, Peter Karl Pichler
 Micol Fronza
 Dravus Srl
 Ing Andreas Erlacher
 Heiss Fenster, Findeisen, Valchromat, Erlacher Innenausbau
 Hertha Hurnaus

Curriculum

Plasma studio is widely recognized as one of the leading emergent architecture and design practices with a worldwide scope and outlook. From Beijing, Hong Kong, Singapore and Bolzano Plasma studio is working on all scales from furniture and installations to urbanism and master planning. Folding space into space, Plasma draws landscapes into buildings, streets into facades, inside to outside. Transformative tectonics set spaces, planes and bodies into unforeseen relationships that challenge conventional topographies and spatial codes. Strategic reasoning and the desire to produce specificity in place of generics drive tectonic form. Topographic dialogues are enacted by an architecture of trajectory and momentum, which responds to context, purpose and the possibilities of engagement. Plasma studio completed a varied oeuvre from experimental projects to an engagement with topography and strong local vernacular traditions as in many buildings completed in the Dolomites.

https://www.plasmastudio.com/

Wish
Voti Ricevuti

Votazioni chiuse