KENG-FU LO - GASEA-The Cliff House
  1. Home
  2. Award 2018
  3. House
  4. GASEA-The Cliff House

GASEA-The Cliff House

KENG-FU LO

House / Future
KENG-FU LO

The architecture is located in Taiwan. The east of the architecture faces Pacific cliff, so there is an excellent view of sea, and the west side of the coastal mountains, the sunshine will become weak after 3 pm, so the facades of the building use different types of glass, and there is a lot of trees in the building-related position in consideration of the sunshine, and trees are planted in the interior of the building, expecting the greatest light source and making the visual penetration with the natural. The development of the building is derived from the eastern mountain, and then converted into a plan.
The idea of the architecture, from the place of the west side of the coast of the ridge line, and the organic curve is close to nature for the development of the building. The north side is the short side of the architecture and plants extended to the roof by following the slope, it can block the cold north wind. The roof use "STO waterproof insulation system", by 10 cm insulation layer, the average roof heat transfer rate (Ui) can be reduced, and with "ZINCO roof green waterproofing system" to increase the green area, and use plants to regulate the climate.
The main body of the building is built by RC concrete structure and steel structure. A lot of glass materials are used for the outer wall panel and the cubicle. Through the U-shaped glass can achieve light transmission and privacy, and fixed glass is to increase the connection and visibility between indoor and outdoor space; the opening window not only provide ventilation, but also to strengthen the user's proximity to the pool, and the panoramic views of the sea outside the window can be enjoyed, so that residents can feel the interior timing and lighting changes.
The metal materials are mainly Aluminum. The iron materials are used inside to enhance the strength of the structure, corresponding to the typhoon and the northeast monsoon, and the powder coating is used outside to resist corrosion from the sea breeze.
The design focuses on the arrangement of space, the gallery is linked with the route between guest room, pool and hall. After the events are finished, every space can obtain its own privacy. The second floor is designed by the idea of “overlooking”, which is expresses geometric shape. Two floors are connected by large atrium space indoor to challenge the regular outlook and closed floors of modern architecture.

Credits

 Taitung City
 
 1230
 KENG-FU LO
 Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Curriculum

Keng-Fu Lo is the managing director of the Chain10 Architecture & Interior Design Institute. His firm was founded in 1997. He has won 120 international awards including the World Architecture Festival Award. He was also on the shortlist for the INSIDE World Festival of Interiors. His accolades include 8 German Design Awards, 6 American Architecture Prizes, 2 International Property Awards (U.K), Spark Design Awards, JCD Design Award, IDA Design Awards, and the IIDA Global Excellence Awards. His firm has successfully completed numerous projects including architecture and interior design for retail, office, residential, recreation centres and more. Keng-Fu Lo believes it is important to build connections between people and the environment, and strives for consistency in his designs, from architecture to the interior. He strives for a close relationship between the environment, architecture, space and people.

https://www.chain10.com/


© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054