ToHA (Totseret Ha-Aretz) - Ron Arad Architects
  1. Home
  2. Architettura
  3. ToHA (Totseret Ha-Aretz)

ToHA (Totseret Ha-Aretz)

Torre per uffici

Ron Arad Architects

Scritto da Ron Arad Architects - 12 dicembre 2019

The recently completed ToHA office development is the first phase of a 200,000 sq. m project that will see the transformation of a site in central Tel Aviv - located close to the city’s largest train station - into two office towers situated within a generous public landscape. It is the first joint venture project between Amot and Gav-Yam, two of the largest investment and development companies in Israel and the surrounding region. The 28 story, 53,000 sq. m Phase 1 building runs along the southern and eastern boundaries of the site, and is sculpted to complement the demands of site-specific constraints and the local context. The building is entered via a unique 30 m-tall leaning cable net façade, leading to a seven-story-high foyer complete with internally planted trees. Above this, a sculptural atrium crowned by a generous skylight extends over 100 m to the roof, stepping to the same rhythm as the articulated external façade, and enabling daylight provision to the deeper areas of each floor. The building enjoys a minimal footprint of 1,200 sq. m, and combined with the necessary scale of the cores, facilitates Ron Arad Architects’ innovative solution of locating most of the building’s MEP/technical plant within these lower floors. This enabled the creation of an additional public space on the roof, including two large terraces, a perimeter walkway, and facilities for the operation of up to three restaurants. The lower technical floors are clad with a permeable façade of cross-mounted panels, creating an “X” pattern. This woven basket-like arrangement allows for ventilation to the technical areas, and provides a coherent aesthetic to the first seven floors of the building. One of the main features of the building is the diversity of its floor layouts, generated by its most pronounced characteristic; the sculptural nature of its volume. The design was developed over many iterations to satisfy a multitude of considerations, including the creation of varying silhouettes on the urban horizon (in response to dialogue with the city), the attenuation of the wind flowing in and around the site, and the maximization of daylight into all areas of the site. In addition, as the needs of contemporary tenants vary and change over time, the building’s interior spaces needed to be adaptable. While no two floors are the same, there is sufficient consistency to enable flexible planning and varied sub-division possibilities. The floors range in area from 1,860 to 3,100 sq. m, and can be arranged as large open plans, or sub-divided for up to seven tenants per floor. The building’s environmental approach fuses traditional regional passive solutions, with state-of-the-art energy saving and intelligent façade systems, and is the result of extensive research and development from inception to completion. It makes significant use of the technological advances affecting working environments, from adaptability and connectivity to comfort and amenities. The project team has also set itself the goal of leading the way in the reduction of the environmental impact large developments bring during construction and throughout their lifetime, and this has been recognized in the building award of LEED Platinum Certification.

Location: Tel Aviv, Israel
Completion: 2019 (Phase 1)
Net Floor Area: 53,000 m2 (Phase 1)
Chief Architect: Ron Arad Architects
Executive Architect: Avner Yashar Architects
Project Director: Asa Bruno
Principal Designers: Paul Madden, Julia Almeida
Design Team: Benjamin Dresner-Reynolds, Julian Gilhespie, Shalhevet Visner, Alan McLean, Adam Furman

Consultants
Structural:
Buro Happold, David Engineers
Landscape: VOGT, TeMA

Cladding and Interior Flooring: Dekton (Cosentino)
Glazed Façade: Guardian Glass
Sun-shading: Pellini


Photography: © Asa Bruno, courtesy of Ron Arad Architects

Tag
#Asa Bruno  #Cosentino  #Guardian Glass  #Pellini  #Tel Aviv  #Israele  #Lucernario  #Facciata vetrata  #Vetro  #Ottone  #Uffici  #Asia  #Ron Arad Architects 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054