Stack House - FreelandBuck
  1. Home
  2. Architettura
  3. Stack House

Stack House

FreelandBuck

Scritto da FreelandBuck - 4 dicembre 2018

Stack House is a newly built 205-mq residence designed and developed by award-winning Los Angeles and New York-based architecture office FreelandBuck. Comprised of four stories notched into a sloping hillside, this vertical house uses the subtle rotation of each room to create seamless indoor-outdoor spaces at every floor, each with unique and unobstructed views to the San Gabriel mountains. Working with difficult site constraints is central to the design of this house; unlike conventional hillside homes that appear to have been placed atop the slope, this house is embedded into it, creating a much closer relationship to the landscape. The primary living spaces at the third level (dining, kitchen, living, den) are organized into a simple grid of four rooms. The walls of each room curve at the center in a series of tangent arcs that blend the individual spaces while carefully opening views through the house. A central stair connects the living spaces to a rear dining patio and yard that overlook the house and mountains beyond. The upper fourth level features three bedrooms, with the master and en suite bathroom organized across the front of the house. A private two-car garage or workspace makes up the ground floor. An accessory dwelling unit (ADU) is incorporated into the stack at the second level between the garage and the upper levels. ADU’s are typically built adjacent to existing houses; in this case, the ADU is uniquely integrated into the massing of the house. The exterior cladding of the house is custom-made, a play on board-and-batten siding organized into patterns that suggest varied depth and texture. Painted in subtle gradiations from white to gray, the striped shadows of the board-and-battens shift throughout the day. Interior features include French oak flooring in a natural finish and marble countertops. The folding effect of the large accordion doors extend the interior spaces to the outside, allowing for the iconic views unique to Los Angeles hillside living.

Location: Los Angeles, CA, USA
Completion Date: 2018
Gross Floor Area: 450 m2
Architect: FreelandBuck
Project Team: Belinda Lee, Gary Dominguez
Contractor: Urbanite Homes

Consultants
Structural: Marco Ibarra
Civil: Joe Podegracz

Suppliers
Appliances: Viking, Bosch
Lighting: CB2, rejuvenation
Bathroom Fixtures: Waterworks
Windows and Doors: Milgard, Western Window Systems

Photography: © Eric Staudenmaier Photography, © Stephen Magner

Tag
#Stephen Magner  #Eric Staudenmaier  #Los Angeles  #California  #Stati Uniti  #Rivestimento in pannelli di legno  #Pavimentazione in legno  #Gesso  #Vetro  #Legno  #Marmo  #Residenza  #America settentrionale  #FreelandBuck  #Architettura del mese 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054